У Львові представлять нову книгу Віктора Суворова про добу Хрущова – «Облом»

У Львові представлять нову книгу Віктора Суворова про добу Хрущова – «Облом»

05.09.14 14:06 0 742
Відомий борець із міфами російської офіційної історії – український історик Віктор Суворов завершив трилогію про добу Хрущова. Презентація останньої книжки під назвою «Облом» відбудеться 10 вересня у Львові.

Як повідомляють організатори, презентація відбудеться о 18:00 у книгарні «Є» (просп. Свободи, 7). Вхід вільний.

Книга отримала назву «Облом» на честь невдалої спроби Жукова організувати державний переворот і наступної відставки та приниження «маршала перемоги».

Це третій переклад Суворова рідною мовою. Два перших українських видання Віктора Суворова – «Її ім’я було Татьяна» та «Кузькіна мать» – одразу стали бестселерами. Ці книги, як і «Облом», входять до трилогії «Хроніки «Великого десятиліття».

У властивій парадоксальній манері співставлення офіційної радянської інформації та історичних фактів Віктор Суворов відкриває завісу закулісних інтриг верхівки Країни Рад наприкінці 1950-х років.

У 1957 році сталася подія світового масштабу – прогресивний люд вітав запуск першого штучного супутника Землі. Того ж року на батьківщині космічного досягнення ще однієї переломної події удалося уникнути. Факти свідчать, що у СРСР готувався державний переворот, до влади мав намір прийти Жуков. Та щось не вдалося, великий задум Маршала Перемоги «обломився» – напевно, в історії немає випадковостей.

«Ця книга про те, як Жуков намагався захопити владу. За наказом Хрущова, під керівництвом Жукова радянська армія ввійшла в Угорщину (Будапешт) і влаштувала там криваву кашу. Там була справжня війна. І це у 1956 році! Хотіли в зародку знищити будь-які спроби лібералізації. Мені здається, що назва «Облом» якнайкраще характеризує те, що сталося. Щось обламалося, зламалося. З цих трьох книжок «Облом» я вважаю найцікавішою. Українці мають її прочитати», – зазначає Віктор Суворов.

Довідка.

«Її ім’я було Татьяна» (книга 1) – це розповідь про те, як Хрущов прийшов до влади, як Радянський Союз збирався «підсмажити» Європу ядерними зарядами і захопити її, і ще багато про те, про що не розповідають на уроках історії. «Татьяна» – це ядерна бомба, яку Маршал Жуков випробував на радянських солдатах.

«Кузькіна мать» (книга 3) – книга присвячена Карибській кризі. «Кузькіна мать» – це не тільки крилатий вислів Хрущова, це ще й назва 50-мільйонної ядерної бомби. Ядерне протистояння Радянського Союзу та США тоді мало не поставило крапку у розвитку людської цивілізації.

«Облом», як і попередні дві книги, виходить у серії «Нетабачна історія».

Інформаційні партнери: ЗІК, Високий Замок, Країна, Газета по-українськи, Буквоїд, Друг Читача.

var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['7DEF-84AE-EDF6-50C8-1XHvdy', 'zik.ua', 'recommendation', 1, 1, 0, 'ua']); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript'; __nc.async = true; __nc.id = 'Nextclick_Manager'; __nc.src = 'http://nextclick.com.ua/widget/widget.recommendation.1.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(__nc, s); })();

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ