До Львова привезуть грузинську «Прогулянку на війну»

До Львова привезуть грузинську «Прогулянку на війну»

05.09.14 12:16 0 690
Надзвичайний та повноважний посол Грузії в Україні Міхеїл Уклеба приїде на Форум видавців до Львова, щоб презентувати українські переклади книг грузинських письменників Дато Турашвілі «Покоління джинс. Втекти з СРСР» та Аки Морчиладзе «Прогулянка на війну».

«Грузія та Україна – давні друзі та партнери. Ті біди та війни, які вже пережив грузинський народ, тепер знайомі й українцям. Близькість духу наших народів та бажання віддалитися від радянської спадщини посприяли тому, що видавництво «Клуб Сімейного Дозвілля» вирішило перекласти українською дві найвідоміші та найпопулярніші книги сучасних грузинських письменників Дато Турашвілі «Покоління джинс. Втекти з СРСР» та Аки Морчиладзе «Прогулянка на війну», – повідомили у видавництві.

Роман Дато Турашвілі «Покоління джинс. Втекти з СРСР» заснований на реальних подіях спроби втечі грузинської молоді з Радянського Союзу у листопаді 1983 року за допомогою викрадення літака.

«Молодь прагнула свободи, мріяла жити у вільній країні. І задля цієї мрії вона була ладна ризикнути усім. Ретельно продуманий план не мав дати осічки: захопити літак – і дістатися на ньому волі! Але шлях виявився рясно залитим кров’ю. Яка доля спіткає тих, хто пішов за мрією, наче за фата-морганою? Чи справді ці люди були такими, як їх описує російська Вікіпедія: вбивцями та циніками?», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ця книга стала бестселером №1 у Грузії, грузинські та європейські театри зробили постановки за книгою, а у Голівуді йде активна фаза підготовки до екранізації роману.

Сам Дато Турашвілі про переклад свої книги українською зазначив: «Ця книжка вже перекладена та видана у багатьох країнах Європи, але саме переклад українською тішить мене чи не найбільше. Українці зараз переживають складні часи. Що може бути страшніше за війну, але й що може бути цінніше за свободу? Для мене не існує чужої свободи, так як вільною може бути тільки та людина, для якої важлива свобода іншої людини».

Презентація українських перекладів книг за участю автора Дато Турашвілі та посла Грузії Міхеїла Уклеби пройде 12 вересня о 12:00 у Дзеркальній залі Палацу Потоцьких. 13 вересня о 12:00 відбудеться автограф-сесія Дато Турашвілі (стенд №3 «Клуб Сімейного Дозвілля», Палац Мистецтв). var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['7DEF-84AE-EDF6-50C8-1XHvdy', 'zik.ua', 'recommendation', 1, 1, 0, 'ua']); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript'; __nc.async = true; __nc.id = 'Nextclick_Manager'; __nc.src = 'http://nextclick.com.ua/widget/widget.recommendation.1.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(__nc, s); })();

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ