Два українські гурти присвятили спільну пісню новітнім героям України

Два українські гурти присвятили спільну пісню новітнім героям України

05.09.14 13:22 0 745
Два українських гурти Kozak System та Тельнюк: Сестри презентували свою нову спільну пісню «Повертайся живим». Композицію присвятили новітнім українським Героям – зовсім юним хлопцям, на долю яких випало вдягнути військову форму та стати на захист України на Сході та Півдні.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури України.

«Вони – обрані. Вони – воїни Світла, які повернули нас лицем до Правди. І ми зобов’язані зустріти їх на оновленій землі – в країні вільній від рабства, брехні та крові. Та головна їх місія ще попереду: висушити сльози рідних і коханих, народити і виховати, навчити і виростити, посіяти і збудувати. А ми на Вас чекаємо, Велетні Духу! Весь час ми знаходимося у пошуку правильних слів, які озвучать наші переживання за тих, хто на передовій та підтримати їх. Наше мистецьке волонтерство – це наші набої і наша для них броня!», – сказала солістка Галина Тельнюк.

Музика та аранжування пісні є спільною роботою обох груп. В основу пісні ліг вірш поетеси Ірини Цілик, який дівчина опублікувала у себе на сторінці у соціальній мережі. Там же на нього звернула увагу відома українська письменниця Оксана Забужко. Музиканти, вражені віршованими рядками, кажуть, це справді слова Молитви, Віри та Сили. І саме коли Україна у кривавому поєдинку, вони найточніше відображають благання до неба – «Перемагайте та повертайтеся живими!».

«Зазвичай, на створення якісного музичного матеріалу музикантам потрібен час, репетиції. Коли ж ми працювали над цією піснею, було враження, що нам допомагає Бог, настільки легко і натхненно йшла робота. Ми переконані, що ця пісня якнайточніше передає ті емоції, які витають зараз в Україні. – поділився враженнями від роботи музикант Kozak System Володимир Шерстюк. – Саме артисти нині можуть відобразити ті біль і надію на перемогу у своїй творчості. Вони, як представники мистецтва зобов’язані відображати дійсність. Справжній артист – він, як мокрий гіпс, як лакмусовий папірець усього того, що переживає народ. Коли артист мовчить, особливо тепер – істинним митцем називатися він не має ніякого права».

Робота над піснею тривала лише один день. Відео створювали під час запису. var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['7DEF-84AE-EDF6-50C8-1XHvdy', 'zik.ua', 'recommendation', 1, 1, 0, 'ua']); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript'; __nc.async = true; __nc.id = 'Nextclick_Manager'; __nc.src = 'http://nextclick.com.ua/widget/widget.recommendation.1.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(__nc, s); })();

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ