Мінкульт й далі не виключає можливість перевезення картин Альтамонте у Жовкву

Мінкульт й далі не виключає можливість перевезення картин Альтамонте у Жовкву

05.09.14 10:57 0 672
Жодного рішення щодо передачі полотен Мартіно Альтомонте «Битва під Віднем» і «Битва під Парканами», що нині експонуються в Олеському та Золочівському замках на Львівщині, не приймалося. Наразі йдеться лише про можливість експонувати полотна у місці, для якого вони були створені, тобто у діючому костелі св. Лаврентія у Жовкві.

Про це йдеться у заяві Міністерства культури, опублікованому на сайті відомства.

«Розуміючи, що дане питання є болісним і задавненим як для української, так і польської сторін, Міністерство культури продовжує професійні консультації задля його зваженого та фахового вирішення. Остаточне рішення буде ухвалюватися тільки на основі консультацій із музейною спільнотою», – йдеться у повідомленні.

Мінкультури наголошує, що на порядку денному взагалі не стоїть питання щодо передачі (в жоден із способів) цих витворів мистецтва з музейного фонду України. Наразі ідеться тільки про можливість експонування даних полотен у місці, для якого вони були створені.

Також Міністерство культури підкреслює, що у випадку, якщо буде ухвалено рішення про можливість такого експонування – воно здійснюватиметься лише за постійного доступу і нагляду музейних фахівців України.

Нагадаємо, у коментарі директор Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Г. Возницького Лариса Возницька повідомляла, що після дворічного затишшя знову підняли питання розміщення батальних картин Мартіно Альтамонте «Битва під Віднем» і «Битва під Парканами». Із Олеського та Золочівського замків Міністерство культури хоче їх перевезти у діючий костел св. Лаврентія у Жовкві. У Львівській національній галереї мистецтв ім. Бориса Возницького категорично проти такого рішення. var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['7DEF-84AE-EDF6-50C8-1XHvdy', 'zik.ua', 'recommendation', 1, 1, 0, 'ua']); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript'; __nc.async = true; __nc.id = 'Nextclick_Manager'; __nc.src = 'http://nextclick.com.ua/widget/widget.recommendation.1.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(__nc, s); })();

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ