Квіт: Студенти-переселенці продовжать навчання у статусі вільних слухачів

Квіт: Студенти-переселенці продовжать навчання у статусі вільних слухачів

05.09.14 14:23 0 659
Студенти, які через бойові дії змушені були покинути зону АТО, продовжать навчання у вишах за місцем фактичного проживання у спеціальному статусі вільних слухачів.

Про це в ефірі «5 каналу» повідомив міністр освіти та науки України Сергій Квіт, передає прес-служба каналу.

«Всі учні, які опинилися за межами тих місць, де вони живуть, тому що там тривають бойові дії, пішли до школи. Що стосується студентів, то ми також знайшли вихід із ситуації. З одного боку, ми хочемо, щоб виші Донбасу продовжували жити і не хочемо їх закривати, а з іншого – там ідуть бойові дії і люди переміщуються в інші регіони Донбасу чи України. Тому даємо таким студентам можливість продовжувати навчання – називаємо це статус вільних слухачів. Тобто, той університет, де вони фактично опинилися, повинен взяти їх на навчання, поки що на семестр, у статусі вільного слухача», – зазначив Сергій Квіт.

Водночас, він додав, що є певні умови.

«Студентів можна взяти, якщо академічна група переповнена не більше, ніж на п’ять осіб. Якщо більше, то цей студент має шукати інший виш, де є потрібна йому спеціальність. Адже всі не можуть зібратися в кількох кращих університетах. Вони будуть повноправними студентами, вчитимуться один семестр, складатимуть іспити, матимуть студентський квиток, залікову книжку і отримуватимуть стипендію. Потім із результатами іспитів вони можуть з’явитися у ті ВНЗ, які зараз не можуть їх прийняти», – наголосив міністр. var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['7DEF-84AE-EDF6-50C8-1XHvdy', 'zik.ua', 'recommendation', 1, 1, 0, 'ua']); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript'; __nc.async = true; __nc.id = 'Nextclick_Manager'; __nc.src = 'http://nextclick.com.ua/widget/widget.recommendation.1.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(__nc, s); })();

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Працівники ДАІ Рівненщини ...

КОМЕНТАРІ