У Львівській області сім’ям загиблих військовослужбовців, які потребують покращення житлових умов виділять кошти на закупівлю помешкання

У Львівській області сім’ям загиблих військовослужбовців, які потребують покращення житлових умов виділять кошти на закупівлю помешкання

05.09.14 12:20 0 712
3 вересня заступник голови Львівської ОДА Володимир Харчук провів нараду щодо забезпечення житлом військовослужбовців, які загинули під час виконання обов’язків військової служби в ході проведення антитерористичної операції у східних областях України.

«Ми усі маємо дбати про забезпечення не лише тих військовослужбовців, які служать у зоні АТО, а й опікуватися близькими хлопців, які загинули, захищаючи наші кордони. Ці люди віддали життя за Батьківщину. Вони ніколи більше не стануть на цю землю і ми повинні пам’ятати про їх героїчні вчинки»,- сказав Володимир Харчук

Як йшлося на нараді, окрім виплат у випадку смерті військового, держава взяла на себе зобов’язання забезпечити належними житловими умовами сім’ї загиблих.

Кошти на квартиру зможуть отримати ті сім’ї, які перебувають на квартирному обліку, та які потребують покращення житлових умов.

Володимир Харчук наголосив, що у випадку, якщо члени сімей загиблих військовослужбовців не стоять на квартирній черзі, необхідно у першочерговому порядку взяти їх на квартирний облік.

«До компетенції місцевих органів влади належить питання порядку квартирного обліку, тому прошу керівників районних державних адміністрацій активно співпрацювати з міськими та селищними радами. У випадку, якщо сім’я, що потребує покращення житлових умов не перебуває на черзі, слід невідкладно її взяти на квартирний облік » -, зазначив Володимир Харчук.

Під час наради присутні обговорили теж перспективи погашення кредиту сім’ям загиблих військовослужбовців, а також виділення земельних ділянок.

Як зазначив керівник Держземагенства Львівщини Степан Ярмус, оформлення документів на виготовлення технічної документації для сімей загиблих військовослужбовців здійснюватиметься безкоштовно.

Окрім цього, близьким загиблого військовослужбовця передбачається можливість проведення капітального ремонту житла, яке не відповідає санітарним нормам. «Поточний ремонт цією програмою не передбачений, лише капітальний, тобто заміна даху, добудова, тощо»,- зазначив Володимир Лаврін.

«Ви повинні прийти до кожної сім’ї, яка втратила близьку людину та встановити як можна допомогти. Не треба чекати поки звернуться до вас з проханнями. Працівникам управлінь соціального захисту слід йти до людей та з’ясовувати потреби. А керівники районів повинні взяти під особистий контроль ці питання» – резюмував Володимир Харчук, звертаючись до керівників району.

Довідка

На виконання листів Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 17.07.2014 № 7/19-8583 і від 11.08.2014 № 7/19-9589 щодо стану забезпечення житлом членів сімей військовослужбовців, які загинули під час виконання обов’язків військової служби в ході проведення антитерористичної операції, Львівська облдержадміністрація доручила головам райдержадміністрацій та міським головам міст обласного значення обстежити житлові умови сімей військовослужбовців та працівників правоохоронних органів і надати свої пропозиції (надання квартир, земельних ділянок, капітальний ремонт житла, погашення кредитів, приватизація службового житла)

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ