У Львові аферистові, котрий незаконно приватизував нежитлове приміщення загрожує до 8 років позбавлення волі

У Львові аферистові, котрий незаконно приватизував нежитлове приміщення загрожує до 8 років позбавлення волі

05.09.14 10:27 0 619
Працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю Головного управління МВС України у Львівській області спільно з прокуратурою Галицького району міста Львова викрили шахрая, котрий незаконно заволодів нежитловим приміщенням територіальної громади міста Львова та у подальшому легалізував кошти від його реалізації

Встановлено, що 31-річний зловмисник «кинув оком» на приміщення цокольного поверху в одного з будинків у центральній частині міста Львова. В подальшому чоловік розробив злочинну схему реалізації цього наміру.

Почав з судової тяганини із місцевим відділом приватизації державного житлового фонду, під час якої надав ксерокопії фіктивних документів про нібито фактичне володіння, користування та розпорядження нежитловим приміщенням, яке фактично перебувало у власності громади міста Львова.

Зловмисник надав ксерокопії фіктивного договору оренди, технічного паспорту та інші підроблені документи, що підтверджували його право власності. А на додачу надав ще й «липові» копії попереджень про доступ до цього приміщення сантехнікам та сажотрусам, скерованих нібито на його імя територіальним комунальним підприємством.

Отримавши омріяне рішення суду, пройдисвіт приватизував нежитлове приміщення та відразу ж продав його, отримавши від незаконної оборудки дохід, який негайно легалізував.

Внаслідок цього, за попередньою оцінкою, територіальній громаді Львова завдано збитків на суму у більш як півтори сотні тисяч гривень.

Слідчим відділом Галицького райвідділу Львова чоловіку оголошено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.190 (шахрайство, вчинене у великих розмірах) та ч.1 ст.209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України. За такі дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області,

за матеріалами УДСБЕЗ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Львові представили ...

КОМЕНТАРІ