Львівські правоохоронці викрили серійного шахрая

Львівські правоохоронці викрили серійного шахрая

05.09.14 13:39 0 705
На Львівщині міліціонери викрили шахрая, котрий, обіцяючи громадянам допомогу в отриманні віз та туристичних путівок, заволодів коштами на суму 500 євро, 375 доларів США та 9 тисяч гривень.

До Галицького райвідділу міліції звернулась 40 - річна мешканка Львова, котра повідомила, що невідомий чоловік шляхом обману, обіцяючи допомогу у виготовленні шенгенської візи, заволодів її коштами в сумі 100 євро.

Того ж дня, у райвідділ надійшла ще одна заява від 22 – річної львів’янки про те, що невідомий чоловік, зловживаючи довірою, заволодів її коштами в сумі 375 доларів США. Кошти жінка передала зловмиснику за допомогу в отриманні візи.

Згодом до того ж райвідділу звернулась 23 – річна мешканка міста Тернопіль з заявою про те, що візуально знайомий чоловік пообіцяв допомогти їй отримати туристичну путівку до Туреччини, отримав від неї кошти у сумі 9 тисяч гривень і зник.

Особу зловмисника встановлено. Ним виявився 28-річний львів’янин, котрий, обіцяючи допомогу у виготовленні віз для поїздок за кордон, у шахрайський спосіб заволодів коштами потерпілих.

Проведеними заходами працівники міліції встановили, що жертвами цього ж шахрая стали ще дві львів’янки, у котрих він під схожим приводом видурив 400 євро.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 КК України (Шахрайство).

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: у ...
Наступна новина: На Тернопіллі потрібно ...

КОМЕНТАРІ