Житомирщина: північні райони області не переходитимуть на 6-денний режим навчання

Житомирщина: північні райони області не переходитимуть на 6-денний режим навчання

05.09.14 15:21 0 626
Про структуру навчального року у загальноосвітніх закладах Житомирщини розповів начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Пастовенський.

Так у зв’язку з економією енергоресурсів у зимовий період в області постало питання щодо переведення на 6-денний тиждень навчання у школах. Аби восени та весною вичитати максимальну кількість уроків, а взимку для учнів зробити довші канікули. Саме в той період, коли буде найпрохолодніше на вулиці та приміщення навчальних закладів потребуватимуть максимального опалення.

За словами Олександра Пастовенського, відповідно до статті 16 Закону України «Про загальну середню освіту» кожен заклад може корегувати структуру навчального року, але за погодженням із управлінням освіти і науки облдержадміністрації.

Першого вересня всі школи області розпочали працювати у звичному режимі. Питання щодо впровадження 6-денного робочого тижня у кожній школі вирішуватиметься окремо. Наразі проводяться зустрічі педагогічних колективів з батьками та учнями, аби спільно вирішити це питання. За словами посадовця, попередньо 11 районів та міст області мають намір внести зміни у структуру навчального року. Так у деяких школах можуть ввести шестиденний робочий тиждень лише у вересні-жовтні та у квітні-травні, коли світловий день найдовший.

«Економія енергоресурсів торкається всієї України. Але кожен регіон має свої особливості. У Рівненській області, наприклад, 6 днів на тиждень навчатися не будуть, а от у Дніпропетровській навпаки, адже там всі котли на газу. У нас же північні райони не змінюватимуть структуру навчального року. Там у більшості шкіл котли на дровах, тому зможуть власними силами опалювати приміщення і діти навчатимуться у звичному режимі», - зазначив Олександр Пастовенський.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Луцьк: англійські ...
Наступна новина: У Львівській області набір ...

КОМЕНТАРІ