Туреччина підтверджує підтримку Азербайджану в карабахському конфлікті

Туреччина підтверджує підтримку Азербайджану в карабахському конфлікті

05.09.14 10:08 0 726
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив що його країна далі підтримує Азербайджан у його зусиллях вирішити конфлікт із Вірменією навколо сепаратистського Нагірного Карабаху. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як сказав він після переговорів із колегою з Азербайджану Ільгамом Алієвим у Баку, в пошуках виходу з конфлікту необхідно «взяти до уваги права Азербайджану».

Якщо цей конфлікт буде вирішений, це так само вирішить і проблеми у відносинах Туреччини й Вірменії, додав турецький керівник.

Обидва президенти також обговорили планований Трансанатолійський газогін, відомий як TANAP, яким газ із Азербайджану має йти до Європи через Туреччину в обхід Росії.

Нагірний Карабах, автономія у складі Азербайджану, одностороннім чином проголосив незалежність після війни 1988–1994 років, унаслідок якої Азербайджан втратив контроль над регіоном. У Баку вважають, що його окупувала Вірменія. Самопроголошеної «незалежності» Нагірного Карабаху формально не визнає жодна держава світу, серед того й Вірменія, хоча фактично Єреван надає цьому сепаратистському регіонові Азербайджану всіляку підтримку. Туреччина є в цьому конфлікті союзником Азербайджану як теж тюркська країна, яка має власні суперечності з Вірменією через масові вбивства вірмен в Оттоманській імперії наприкінці Першої світової війни.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: на ...
Наступна новина: В Закарпатській області з ...

КОМЕНТАРІ