На Тернопіллі найвіддаленіше село Борщівського району має пункт екстреної медичниої допомоги

На Тернопіллі найвіддаленіше село Борщівського району має пункт екстреної медичниої допомоги

05.09.14 10:33 0 715
Пункт екстреної медичної допомоги відкрили у селі Вигода Борщівського району 3 вересня. Стрічку урочисто перерізав голова Тернопільської облдержадміністрації Олег Сиротюк.

«Відкриття цього пункту екстреної медичної допомоги суттєво підвищить якість надання медичних послуг у найвіддаленішій точці Борщівського району – констатував очільник області. – Пункт розрахований на обслуговування майже 5 тисяч осіб з 10 довколишніх сіл. Він повністю забезпечений необхідними медикаментами. Щоб медики змогли вчасно приїхати на виклик ми передаємо у пункт укомплектований автомобіль швидкої допомоги».

За словами Олега Сиротюка, найближчим часом розпочнуть роботу пункти екстреної медичної допомоги у Збаразькому, Бучацькому р-нах.

Як зазначив директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Тернополя Михайло Джус, пункти розміщують у такому радіусі, щоб забезпечити 20 хвилинний доїзд до пацієнта.

«Ми реалізуємо Закон України «Про екстрену медичну допомогу та медицину катастроф» у якому чітко вказано, що в містах швидка має доїжджати за 10 хвилин у селах – за 20, - наголосив Михайло Джус. – Окрім с. Вигода, пункт обслуговуватиме с. Боришківці, с.Білівці, с. Окопи, с. Трубчин, с. Дзвенигород, с. Латківці, с. Урожайне, с. Панівці, с. Завалля. Зокрема відстань до цих населених пунктів не перевищує 12 кілометрів».

Довідково:

Надання екстреної медичної допомоги населенню Борщівського району забезпечує Чортківська станція екстреної (швидкої) медичної допомоги –відокремлений підрозділ КЗТОР «Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Чисельність населення в районі – 68421.

Мережа підрозділів екстреної медичної допомоги на території району:

– підстанція Е(Ш)МД в м.Борщів – 2 бригади Е(Ш)МД – 1 лікарська,

1 фельдшерська;

– пункт постійного базування Е(Ш)МД в с.Більче-Золоте –

1 фельдшерська бригада;

– пункт Е(Ш)МД в смт.Скала- Подільська – 1 фельдшерська бригада;

– пункт Е(Ш)МД в смт.Мельниця – Подільська – 1 фельдшерська бригад.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові представили ...
Наступна новина: Волинська область: за добу ...

КОМЕНТАРІ