Україна одержала від МВФ другий транш кредиту

Україна одержала від МВФ другий транш кредиту

05.09.14 15:44 0 717
Україна одержала другий транш кредиту від Міжнародного валютного фонду обсягом 1,39 мільярда доларів. Про це інформує прес-служба Міністерства фінансів України. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Відповідно до листа про наміри уряду України і Національного банку до Міжнародного валютного фонду, який було схвалено 29 серпня радою директорів Міжнародного валютного фонду, Україна одержала 4 вересня другий транш від МВФ за програмою «стенд-бай» у розмірі приблизно 1,39 мільярда доларів», – йдеться в повідомленні міністерства.

У відомстві поінформували, що частину траншу обсягом близько 1 мільярда доларів спрямують на підтримку державного бюджету.

МВФ схвалив програму співпраці з Україною наприкінці квітня цього року загальним обсягом 17 мільярдів доларів. Перший кредитний транш Україна одержала на початку травня, його обсяг становив 3,2 мільярда доларів. Кошти спрямували на поповнення резервів Національного банку.

Кредит МВФ надається під 3 відсотки річних, ставка одноразової комісії становить 0,15 відсотка, ставка сервісного збору – 0,5 відсотка від суми траншу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ