Освітяни пікетують Дніпропетровську ОДА, протестуючи проти реформування педінституту

Освітяни пікетують Дніпропетровську ОДА, протестуючи проти реформування педінституту

05.09.14 10:49 0 660
Понад сотня працівників освітньої галузі Дніпропетровська пікетувала будівлю облдержадміністрації, протестуючи проти реформування обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Учасники акції протесту – працівники інституту, вчителі шкіл міста, представники громадських організацій – вимагали від влади відмовитись від планів об’єднання навчального закладу педагогічного профілю в обласному центрі з фінансово-економічним інститутом «Стратегія», який діє у місті Жовті Води. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Вони також наполягали на звільненні з посади директора Департаменту освіти та науки облдержадміністрації Олександра Демчика, який готував рішення про об’єднання двох вишів різного профілю.

У руках освітяни тримали плакати з написами «Путін знищує Україну, а Демчик освіту», «Руки геть від інституту», «Дніпропетровщина – регіон-лідер зі знищення освіти» тощо, а також скандували «Демчика – в АТО», «Демчика – у відставку», «Люстрація».

За словами співробітників інституту, на 75-му році існування їхній заклад «знищують на догоду представникам попередньої влади».

«Олександр Демчик, активний прихильник Партії регіонів, замість відстоювання інтересів потужного обласного інституту, який спрямовує науково-методичну роботу навчальних закладів області, руйнує систему післядипломної педагогічної освіти в нашому регіоні», – мовиться у заяві колективу.

Крім того, освітяни заявляють, що майно інституту – навчальні корпуси та два гуртожитки – в ході реформування закладу можуть опинитись у приватних руках.

Із будівлі облдержадміністрації до пікетувальників ніхто не вийшов.

Водночас голова обласної ради Євген Удод, запевнивши, що сам він «на боці колективу», запросив освітян долучити своїх представників до складу спеціальної комісії облради, яка наразі опрацьовує питання.

Реакції Олександра Демчика на ці звинувачення не було.

2013 року у Дніпропетровську протестували викладачі та студенти державного аграрного університету, коли їхній виш об’єднували з вишами інших профілів – митною та фінансовою академіями.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Буковинська міліція ...

КОМЕНТАРІ