В Луцьку артисти камерного оркестру “Кантабіле” та вокального квартету “Автограф” завершили серію концертів під назвою “Кордони наші вкаже пісня”

В Луцьку артисти камерного оркестру “Кантабіле” та вокального квартету “Автограф” завершили серію концертів під назвою “Кордони наші вкаже пісня”

06.09.14 14:29 0 751
Цими днями артисти камерного оркестру «Кантабіле» та вокального квартету «Автограф» Волинської обласної філармонії завершили серію концертів під назвою «Кордони наші вкаже пісня» у рамках проекту «Арт-волонтери», що проходив містами півдня і сходу України.

Тур відбувався з ініціативи київського режисера–постановника, заслуженого діяча мистецтв України Сергія Архипчука за сприянням координатора Оксани Фещак. Митці побували у Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях, де дислокуються військові частини Збройних сил України. Перший концерт відбувся у військовому госпіталі смт. Черкаське для військових, котрі ще вчора були на передовій. Серед поранених бійців були і наші земляки.

Наступні концерти відбувалися щодня протягом дев’яти днів. Виступали артисти перед бійцями частин протиповітряної оборони, у гарнізонному будинку офіцерів міста Мелітополя, на полігонах перед бійцями, котрі щойно повернулися з передової, а після концерту знову поверталися в зону АТО, перед пораненими у госпіталях. Деякі заплановані виступи доведося скасувати: ситуація на Сході мінялася і вносила свої корективи. Обставини диктували інші підходи, тож до формування концертних програм враховувався психологічний настрій бійців.

У міському парку Нової Каховки відбувся гала-концерт для військових та жителів міста за участю двох мистецьких груп: окрім артистів з Волині, у концерті брали участь також вокальне тріо «Гонта» з Умані, кобзар Василь Лютий, дует у складі Інеси Братущик та Ореста Хоми, канадієць українського походження, фотожурналіст Віктор Глазко.

Управління культури міської ради (720447)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кожен український ...
Наступна новина: Суд у США визнає ...

КОМЕНТАРІ