Електронне адміністрування ПДВ органами ДФС розпочнеться з 1 січня 2015 року, - Луцька ОДПІ

Електронне адміністрування ПДВ органами ДФС розпочнеться з 1 січня 2015 року, - Луцька ОДПІ

06.09.14 10:09 0 702
Фахівці Луцької ОДПІ ГУ Міндоходів Волині повідомляють, що відповідно до Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України», з 1 січня 2015 року запроваджується система електронного адміністрування ПДВ. Вона дозволить скоротити можливості для зловживань працівників податкової сфери й разом з тим, створить умови для унеможливлення отримання незаконного бюджетного відшкодування для платників, тим самим, збільшить надходження до бюджету.

Ця прогресивна новація буде працювати таким чином.

Найперше, в день реєстрації платника у системі електронного адміністрування ПДВ на нього автоматично відкривається рахунок. Податкові накладні будуть складатись виключно в електронному вигляді та реєструватись в Єдиному реєстрі податкових накладних (ЄРПН) незалежно від розміру податку в одній податковій накладній.

Також за допомогою електронного адміністрування ПДВ можливо буде визначити умову для надання права реєстрації податкових накладних в ЄРПН, тобто, наявність сум податку за отриманими податковими накладними на момент реєстрації, за їх недостатності – поповнення рахунку у системі електронного адміністрування податку на додану вартість та суму сплати податку при ввезені товарів на митну територію України, - консультують працівники Луцької ОДПІ.

Крім того, буде зменшено число критеріїв для автоматичного бюджетного відшкодування. Зокрема, відшкодування ПДВ експортерам та інвесторам в автоматичному режимі буде здійснюватися на місяць раніше, ніж зараз. Як наслідок – зменшиться кількість обтяжливих для бізнесу звірок та перевірок, у тому числі перевірок «по усьому ланцюгу постачань до виробника або імпортера».

Іще одна, варта уваги, зміна – збільшення «порогу» обов'язкової реєстрації підприємства - платника ПДВ з 300 тисяч гривень - до 1 мільйона гривень.

Разом з тим, Луцька ОДПІ інформує, що режим звільнення від оподаткування ПДВ операцій з експорту зернових і технічних культур продовжено до 31 грудня 2014 року. Також було скасовано звільнення від оподаткування ПДВ операцій з поставки лісоматеріалів, паливної деревини, відходів лісопереробної промисловості. Оподаткування за нульовою ставкою податку послуг з перевезення пасажирів швидкісними поїздами Інтерсіті + також відмінено.

Інформаційно – комунікаційний сектор Луцької ОДПІ

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львові репрезентують ...

КОМЕНТАРІ