У Волинській області покарано депутатів сільрад, які приховували конфлікт інтересів під час голосування на сесії

У Волинській області покарано депутатів сільрад, які приховували конфлікт інтересів під час голосування на сесії

06.09.14 14:53 0 694
Волинською міжрайонною прокуратурою з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері та прокуратурою Горохівського району було встановлено факти вчинення адміністративних корупційних правопорушень депутатами сільських рад.

Зокрема, під час засідання сесії Пульмівської сільради Шацького району, місцевий депутат голосувала за рішення про передачу земельної ділянки у власність їй та її сину не повідомивши сільського голову і депутатів про наявність в її діях конфлікту інтересів, які впливали на об’єктивність та неупередженість прийнятого нею рішення.

Аналогічний випадок трапився у Підберезівській сільській раді Горохівського району. Там місцевий депутат, проігнорувавши вимоги чинного законодавства, голосував за рішення про продовження для нього договору оренди водного об’єкту площею понад 8 гектарів.

Оскільки, в діях обранців громади вбачались ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого ст.172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів), відповідними прокуратурами щодо них було складено адміністративні протоколи, які направлено до місцевих судів для розгляду по суті.

Рішенням судів депутатів визнано винними у скоєних правопорушеннях та накладено на них адміністративні стягнення у вигляді штрафу.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецькі міліціонери ...
Наступна новина: Львів: швидкість повинна ...

КОМЕНТАРІ