В Закарпатській області навіть звичайна кулькова ручка чи дитяча іграшка може виявитися вибухівкою, яку залишили у “подарунок” після себе терористи – Сергій Бочковський

В Закарпатській області навіть звичайна кулькова ручка чи дитяча іграшка може виявитися вибухівкою, яку залишили у “подарунок” після себе терористи – Сергій Бочковський

06.09.14 11:45 0 621
“Починаючи з 6 липня піротехнічні розрахунки ДСНС України обстежують звільнені території Донбасу та знаходять “небезпечні подарунки”, які залишили після себе терористи. Важко навіть уявити, але вибухівку піротехніки знаходять у найнеочікуваніших місцях та предметах. Терористи переробляли під “неприємні сюрпризи” звичайні кулькові ручки, м’ячі, ляльки, коробки з-під цукерок, закладали вибухівку у пакети та залишали їх повсюди. Тільки уявіть – дитина бачить на дорозі м’яч і звісно ж хоче пограти ним: один лише удар по м’ячу і дитина може отримати значні пошкодження. І це в кращому випадку. Саме тому піротехніки ДСНС України працюють у надскладних умовах, перевіряють кожен підозрілий предмет і щоразуризикують своїм життям”, - розповідає Голова ДСНС України Сергій Бочковський.

Голова Служби також повідомив, що рятувальники, які працюють на Сході України, постійно потрапляють під кулеметні обстріли. Так, 4 вересня о 15 год. у під час гасіння сухої трави у місті Горлівка Донецької області пожежний автомобіль потрапив під обстріл. На щастя, особовий склад не постраждав, проте в пожежній цистерні пошкоджено переднє колесо та задній насосний відсік.

“Рятувальники, відповідно до Женевської конвенції, не мають при собі зброї і тому залишаються зовсім беззахисними перед терористами. Вони виконують свою роботу фактично під прицілом автоматів, тому я пишаюся мужністю та відданістю справі кожного рятувальника”, - зазначив Сергій Бочковський.

Нагадаємо, від початку виконання робіт (з 6 липня 2014 року) піротехніками ДСНС України виявлено та вилучено 17260 од. боєприпасів, з них: артилерійських снарядів - 1833; мінометних мін – 1212; бойових гранат та мін - 1815; реактивних боєприпасів - 348; інших вибухонебезпечних предметів – 12052. Перевірено на наявність вибухонебезпечних предметів 823адміністративних споруд та інших будівель. Всього перевірено ділянки території загальною площею – 1025,5 га. та ділянки акваторії загальною площею –37,5 га.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі ремонт ...

КОМЕНТАРІ