«Історична правда з Вахтангом Кіпіані» – відтепер двічі на тиждень на ZIKу

«Історична правда з Вахтангом Кіпіані» – відтепер двічі на тиждень на ZIKу

06.09.14 14:31 0 699
У новому сезоні тележурнал «Історична правда з Вахтангом Кіпіані» на телеканалі ZIK виходитиме в ефір двічі на тиждень: у четвер о 22:00 (вже з 11 вересня) та у неділю о 23:00. У кожному випуску – нова історія, нова тема, новий погляд на події минулого.

«Зараз правди має бути більше!» – наголошують на ZIKу, а знання історії допомагають не заблукати у складних сценаріях сьогодення, дають відповіді на запитання, котрі є найгострішими для українців.

«Перш ніж вдатися до збільшення кількості виходів і зміни хронометражу – випуски стануть коротшими, але динамічнішими, – ми з керівництвом телеканалу, редакторами програми ретельно обговорили, як зробити «Історичну правду» цікавішою, але при цьому не втратити її глибини», – коментує зміни автор і ведучий програми Вахтанг Кіпіані.

«Шукати окультне коріння сталінізму чи Третього Рейху – це легкий ключ до завоювання аудиторії, – переконаний Кіпіані. – Тоді як телеканал ZIK дає змогу говорити в «Історичній правді» про найважливіші події щонайменше останніх 100 років в Україні і у світі». Тож переходити на «легкоїстівні скандальні теми» проект не буде, – запевняє автор. Хоча «Історична правда» вже налічує понад півсотні випусків, подій, що заслуговують на серйозні історичні розслідування, ще достатньо.

Також у новому сезоні зйомки «Історичної правди» вийдуть за межі студії. Велику частину сюжетів журналісти зніматимуть безпосередньо у тих місцях, де відбувалися події, яким присвячуватимуть випуски програми.

«Ми намагаємося раціонально використовувати кошти. ZIK не заробляє грошей на «Історичній правді», а вкладає їх у проект, бо розуміє важливість історичної просвіти, – розповідає Вахтанг Кіпіані. – Утім можемо собі дозволити не замикатися у межах студії.

До прикладу, зараз готуємо сюжет про Гната Хоткевича, який зніматимемо у Криворівні. За потреби знімальна група ZIKу може вирушити в Харків чи Одесу. А ще періодично маємо постановочні зйомки. Актори, а часто це працівники телеканалу, вдало перевтілюються в історичних персонажів – Донцова або Грушевського, Коновальця чи Чорновола».

Кожен сюжет «Історичної правди» поєднує в собі кадри із хроніки, елементи постановочних і натурних зйомок.

Довідка

«Історична правда з Вахтангом Кіпіані» виходить на ZIKу з березня 2013 року. Це телевізійна версія однойменного інтернет-порталу, розміщеного на «Українській правді». Формат програми – історичний тележурнал – єдиний на українському телебаченні. За підсумками 2013 року Вахтанг Кіпіані став володарем головної телевізійної премії країни «Телетріумф» у номінації «Ведучий/ведуча програми будь-якого формату – регіон». var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['7DEF-84AE-EDF6-50C8-1XHvdy', 'zik.ua', 'recommendation', 1, 1, 0, 'ua']); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript'; __nc.async = true; __nc.id = 'Nextclick_Manager'; __nc.src = 'http://nextclick.com.ua/widget/widget.recommendation.1.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(__nc, s); })();

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Суд у США визнає ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ