Львову «представили» видатних жінок в історії України

Львову «представили» видатних жінок в історії України

06.09.14 11:58 0 651
Портрети 24 великих українок, які творили нашу історію, віддавали життя за нашу державність 5 вересня, представили на площі Ринок у Львові. Це лише частина виставки «Жіночі імена у вулицях Львова», яку від завтра і до кінця вересня можна буде оглянути в Італійському дворику.

Про це повідомляє кореспондент .

Виставка є спільним проектом Львівського відділу Союзу українок і жіночих організацій «Жіночий вибір» та «Жіночі перспективи». В експозиції можна побачити фото видатних жінок та інформацію про їхні життя.

«Кожна із представлених жінок гідна наслідування. Вони багато вклали у розвиток України, національної ідеї. Такі постаті надихають наших сучасниць на нові звершення. Представлені тут люди жили у різні часи, пережили різні війни. Кожна з них мала нелегку долю, але незламний дух», – зазначила голова львівського відділу Союзу українок Ольга Пастушенко.

Вона додала, що людям дуже подобається ідея виставки. Дехто підходив до організаторів із пропозицією представити експозицію у школах міста.

Зазначимо, на виставці представлені як відомі жінки – княгиня Ольга, Роксолана, Леся Українка, Соломія Крушельницька, Марія Заньковецька – так і ті, про яких знають не всі.

Старший науковий співробітник Львівського історичного музею Світлана Кочергіна, яка брала участь у підготовці експозиції, звернула увагу на мужніх постатей, які пережили пекло таборів, однак залишалися справжніми жінками.

«Ми відкрили виставку на цій площі, щоб підкреслити велич жінок, які боролися у скрутні часи. Ми також маємо бути тією підтримкою та опорою нашим чоловікам, щоб вони знали, що ми мужні, їх чекаємо, на них надіємось», – сказала вона.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: на Стрийщині ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ