Автори найкращих статей для української Вікіпедії про НАТО поїдуть у Брюссель

Автори найкращих статей для української Вікіпедії про НАТО поїдуть у Брюссель

06.09.14 16:52 0 702
Громадська організація «Вікімедіа Україна» продовжила ще на тиждень конкурс з написання статей українською мовою про Північноатлантичний альянс. Троє переможців конкурсу отримають можливість поїздки до Брюсселя з відвіданням штаб-квартири НАТО.

Про це повідомили у громадській організації «Вікімедіа Україна».

Як йдеться у повідомленні, на фоні неприхованої агресії Російської Федерації проти України у суспільстві зростає підтримка вступу нашої держави до Північноатлантичного альянсу. Якщо в липні 2012 року 70% українців, за даними соціологічної групи «Рейтинг», виступали проти вступу України до Альянсу, то у липні 2014 р. кількість противників євроатлантичної інтеграції впала вдвічі – до 35%, а число прихильників вступу в НАТО зросло до рекордних 44%.

«Свідомий вибір робить той, хто озброєний знаннями. Але чи усі наші співгромадяни, і ті хто думає, що НАТО агресивний імперіалістичний блок, і ті, хто вважає що Альянс це багатонаціональна система колективної безпеки, знають коли, ким і за яких умов виник Північноатлантичний альянс, в яких військових операціях були задіяні збройні сили НАТО, як побудована система прийняття рішень в його керівництві», – підкреслив координатор конкурсу Павло Лакійчук.

Що означає сама емблема Північноатлантичного альянсу, у чому полягає стратегія трансформації НАТО, що таке стандарти НАТО і в чому полягає перехід на них, коли була створена і чим займається Комісія Україна – НАТО, – вже скоро Вікіпедія зможе відповісти на більшість із цих питань.

Конкурс «Пишемо про НАТО» проводиться за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні та триватиме тепер до 21 вересня. Посилання на детальний опис умов конкурсу є сторінці Вікіпедії в Україні. Переможці будуть визначені незалежним конкурсним журі за сукупним обсягом та якістю створених статей. var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['7DEF-84AE-EDF6-50C8-1XHvdy', 'zik.ua', 'recommendation', 1, 1, 0, 'ua']); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript'; __nc.async = true; __nc.id = 'Nextclick_Manager'; __nc.src = 'http://nextclick.com.ua/widget/widget.recommendation.1.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(__nc, s); })();

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ