Жінки Житомирщини закликають солдатських матерів Росії разом зупинити війну

Жінки Житомирщини закликають солдатських матерів Росії разом зупинити війну

06.09.14 11:07 0 690
Сприяти припиненню бойових дій на території України. Саме з таким закликом жінки Житомирщини звернулися до солдатських матерів Росії.

На підтримку цієї акції 4 вересня на майдані С. П. Корольова в обласному центрі зібралися декілька десятків житомирян, переважно – жінок. Вони обговорили перебіг подальших заходів.

Нагадаємо, що ця акція стартувала двома днями раніше. Тоді небайдужі жительки області відзняли відеоролик-звернення, який наразі активно поширюють серед однодумців у Росії, Білорусії та Казахстані.

Ініціатором акції виступила одна з членів всеукраїнського об’єднання «Майдан» Наталія Циганчук.

За словами представниці всеукраїнського об’єднання «Майдан» Віри Савицької, головна мета таких заходів – об’єднатися заради миру.

«Ми запрошуємо всіх житомирян до таких миротворчих акцій. Адже наша мета – об’єднатися заради миру і життя наших дітей. Ми не хочемо загибелі ані українських, ані російських військовослужбовців. Адже і Росія у цьому протистоянні вже втратила більше двох тисяч солдатів», – зауважила активістка.

У своєму зверненні українки висувають декілька вимог до жительок Російської Федерації. Зокрема, жінки-матері Житомирщини закликають їх блокувати військові частини та дороги, не пускаючи своїх синів на війну.

«Такі акції відбуватимуться у Житомирі постійно. Важливо донести до росіян достовірну інформацію про події в Україні», – на цьому акцентувала ще одна представниця ВО «Майдан» Людмила Галанзовська.

Письмові звернення, в яких будуть викладені всі вимоги і прохання, активістки планують невдовзі надіслати до ООН. Адже, зі слів Людмили Галанзовської, деякі ополченці з Донбасу дезінформували представників цієї міжнародної організації. Так, прихильники політичного курсу президента Російської Федерації запевняють світову громадськість, що саме українська сторона виступає окупантом.

«Ми розраховуємо заручитися підтримкою переселенців зі сходу України, котрі нині проживають у нашій області. Бо важливо, аби саме їхня точка зору про події у нашій державі була почута жителями Європи», – пояснила Людмила Галанзовська.

Зі свого боку, голова громадської організації «Матері Майдану» Людмила Блащук запросила усіх охочих долучитися до третього етапу акції, що відбудеться 9 вересня на майдані С. П. Корольова:

«Ми влаштуємо флешмоб і вкотре звернемося до матерів російських військових. Ми запрошуємо всіх, кому небайдужа доля України, долучатися до нашої ініціативи».

При цьому активістка пояснила, що ідея звернутися саме до солдатських метрів Росії невипадкова. Адже, впевнена Людмила Блащук, тільки жінки можуть зупинити цей збройний конфлікт.

Прагнення небайдужих землячок підтримує й обласна влада. Так, кандидат на посаду заступника голови облдержадміністрації Ярослав Лагута переконаний, що такі акції обов’язково матимуть позитивний вплив.

«Такі заходи вже мають свій важливий ефект. Завдяки їм ми зможемо достукатися до материнських сердець жительок Росії. Адже як ми на пересвідчилися, російський політичний режим узагалі не розуміє людської мови. Тому, можливо, лише через безпосередній духовний контакт між людьми ми зможемо закликати наших, до недавнього часу, слов’янських братів, схаменутися. Аби вони зрозуміли, що все ж таки відбувається в Україні за безпосередньою участю їхніх синів, котрі служать у регулярній армії», – резюмував посадовець.

Крім того, представниці ВО «Майдан» повідомили, що нашим бійцям, котрі перебувають у зоні АТО, зараз потрібні противірусні препарати. Разом із медикаментами охочі можуть передавати на фронт також теплі речі та спальники. Допомогу можна приносити за адресою: майдан С. П. Корольова, 3, кімната 128.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 13 вересня у Львові ...
Наступна новина: Рівненські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ