Черняхівщина продовжує допомагати воїнам-захисникам України

Черняхівщина продовжує допомагати воїнам-захисникам України

06.09.14 14:14 0 670
Жителі Черняхівського району активно долучаються до допомоги українським військовослужбовцям. Збирають допомогу та передають бійцям, котрі перебувають у зоні АТО, опікуються пораненими та їхніми сім’ями.

Так, активну позицію займає Черняхівська районна громадська організація «Україна – це Ми», яка використовує власні можливості, а також звертається до керівників підприємств, установ та організацій району з проханням надати грошову допомогу пораненим військовим із району, яких зараз уже двадцять сім. Цього разу фінансову допомогу пораненим надали ТОВ «Агростем», приватний підприємець Т. Г. Бондарчук, управління Пенсійного фонду України в Черняхівському районі.

3 вересня передали ці кошти на лікування п’яти тяжкопоранених земляків їхнім родичам із району – Марії Грищенко, Олені Огородник, Майї Рубан, Галині Кондратюк і Надії Єфімчук. Жінки дякували за небайдужість усім благодійникам і наголошували, що фінансові потреби їхніх дітей на лікування дуже великі. Майя Рубан розповіла, що медикаменти на лікування її сина у Вінницькому госпіталі обходяться в одну тисячу гривень на день. Тож без підтримки волонтерів і меценатів (серед яких і черняхівці) їхня сім’я не змогла б оплатити його. Так, її син потребує операції із встановлення пластини в череп, оскільки ¼ його була роздроблена в бою. Така пластина коштує близько 100 тис. грн, а це, на жаль, ще далеко не кінець лікування…

Жителі Черняхівського району і раніше надавали допомогу військовим на передову. У серпні усі пасічники, котрі брали участь у районному ярмарку, передали 16,5 л меду бійцям у зону АТО та госпіталь. Жителі села Очеретянка Черняхівського району зібрали близько 2 тонн овочів і продовольчих товарів для 30-ї окремої механізованої бригади міста Новограда-Волинського. Працівники магазину «Україночка» пошили 15 подушок для зручності сидіння бійців у БТРах, а колектив крамниці «Будівельник» передав хлопцям 50 пар робочих рукавиць.

Спільними зусиллями на благодійному концерті жителі Черняхівщини на допомогу військовослужбовцям зібрали майже 6 тис. грн. За ці кошти двом бійцям із району волонтери придбали розгрузки, компаси, механічні годинники, тактичні окуляри й рукавиці, а також передали гроші на лікування тяжкопораненим Сергію Рубану й Олександру Тарнавському.

Медики району також долучилися до ініціативи громадської організації «Україна – це Ми». Працівники Черняхівського районного територіального медичного об’єднання зібрали 1 тис. 850грн і вирішили надати допомогу адресно. Тому головний лікар ТМО Віталій Ніколайчук передав кошти матері героя Михайла Рибака з Городища – Марії Михайлівні – з побажанням швидшого одужання сина.

Наші бійці на передовій надзвичайно вдячні допомозі земляків. І якщо ви ще не долучилися до спільної справи, то волонтери будуть раді найменшому: чаю, крупам, консервам. Загалом же, із настанням осіннього періоду наші бійці потребують теплих речей. Продукти харчування потрібні завжди.

Дякуємо всім небайдужим жителям Черняхівщини за підтримку наших бійців і нагадуємо, що волонтери працюють у приймальні райдержадміністрації із 09:00 з понеділка по п’ятницю. Посилки на передову відправляють раз на два тижні.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Гран Прі Італії. Другу ...

КОМЕНТАРІ