Тернопільщина відстоюватиме інтереси України спільно з Світовим конгресом українських молодіжних організацій

Тернопільщина відстоюватиме інтереси України спільно з Світовим конгресом українських молодіжних організацій

06.09.14 12:18 0 661
Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Олег Сиротюк 3 вересня зустрівся з представниками Світового конгресу українських молодіжних організацій (СКУМО). Вони брали участь у Форумі української молоді діаспори, який відбувався наприкінці серпня.

За словами голови СКУМО Мирослава Гочака, цьогорічний Форум зібрав представників з 30 країн світу. Під час заходу вдалося напрацювати чимало проектів, які будуть цікавими для Тернопільщини.

«Ми працюємо над створенням єдиного інформаційного простору України у світі. На форумі нам вдалося обговорити шляхи співпраці із ЗМІ в діаспорі, які висвітлюватимуть події, що відбуваються. Також ми ініціюємо створення у західних областях бізнес-клубів та сприяємо відкриттю почесних консульств країн Європи. Наразі ведемо перемовини з Угорщиною, Чехією та Сербією, - наголосив Мирослав Гочак».

Олег Сиротюк зазначив, що керівництво краю готове до опрацювання нових проектів та залучення інвесторів. Він подякував представникам Світового конгресу українських молодіжних організацій за лобіювання інтересів України перед світовою спільнотою.

«Ми готові опрацьовувати кожен із озвучених вами напрямків – зауважив голова ОДА. – Зокрема цікавим для нас є проект створення «Центру українства» на межі Тернопільської та Івано-Франківської областей. Він потребує доопрацювання, однак ми націлені на його реалізацію. Також хорошою є ініціатива повернення в Україну студентів, які здобували освіту за кордоном. Сприяти цьому зі свого боку має і держава. Ми маємо створити належні умови, щоб молоді люди з європейською освітою хотіли до нас повертатися».

Також Олег Сиротюк зазначив, що діаспора є важливим фактором у лобіюванні українських інтересів за кордоном. Цей процес має відбуватися постійно та скоординовано.

«Приємно, що ви прагнете відстоювати позицію України. Ми готові спільно з вами відстоювати інтереси нашої держави», - наголосив очільник області.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігівській міській ...
Наступна новина: У Волинській області у ...

КОМЕНТАРІ