На Тернопіллі у Збаражі освятили меморіальну дошку на честь героя Небесної сотні Устима Голоднюка

На Тернопіллі у Збаражі освятили меморіальну дошку на честь героя Небесної сотні Устима Голоднюка

06.09.14 15:24 0 737
1 вересня 2014 року на фронтоні Збаразької школи №2 ім. Івана Франка, де навчався герой Небесної сотні Устим Голоднюк, освячено меморіальну дошку на його честь, а в шкільному музеї відкрито експозицію, присвячену героям Майдану.

Чин освячення здійснив настоятель Свято-Успенської церкви отець Роман Сливка. Народний депутат України Михайло Головко вклонився батькам Устима, які виховали сина-патріота й героя, і висловив переконання, що пам'ять про кожного героя Небесної сотні і всіх, хто віддав життя за Україну, повинна бути увічнена. А для того, щоби їхня загибель не була даремною, треба, об'єднавшись, перемогти московського агресора.

"На кожне покоління українців випадає боротьба за нашу свободу. Страшні події лютневих днів забрали життя найкращих. Найменше, що можемо зробити для героїв Небесної сотні – це не забувати про їхній подвиг, який дав нам шанс на гідне майбутнє", – зазначив Михайло Головко.

Того ж дня в шкільному музеї відкрили експозицію, присвячену героям Небесної сотні, чільне місце у якій відведено речам, пов'язаним із Устимом: тут є прапор Евросоюзу, світлини усіх героїв Небесної сотні та газетні матеріяли про них. Серед експонатів ? обгоріла бруківка з вулиці Інститутської ? місця загибелі Устима. Також є альбом зі світлинами хлопця, його дитячий малюнок, збережений учителем образотворчого мистецтва. Мати героя передала у шкільний музей мобільний телефон Устима, його бандану, берци, куртку, у яку хлопець був одягнений, коли його побили "беркутівці". Як не важко було матері розлучатися з речами, які, здається, ще берегли тепло синового тіла, однак вона вирішила, що тут, у музеї, вони потрібніші, адже прислужаться для виховання школярів у дусі патріотизму.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ