Тернопіль проводжав на Схід своїх героїв ,

Тернопіль проводжав на Схід своїх героїв ,

06.09.14 15:53 0 700
Хлібом на вишитому рушнику, оплесками та вигуками «Слава героям!» сотні тернополян зустрічали зведений загін міліціонерів та бійців спецбатальйону патрульної служби «Тернопіль». На Театральну площу міста зійшлися рідні, друзі, колеги і пересічні тернополяни, аби підтримати правоохоронців, котрі їдуть не Схід.

Емоції напружені до краю: сльози, плач матерів, дружин,дітей. А вони – сто десять бійців у повному обмундируванні чекають наказу відбути до нового місця несення служби. Хвилини прощання – найважчі. Бо треба підібрати ті слова, аби вселити в рідних спокій та переконання - вони обов’язково повернуться живими та здоровими.

Бійці мовчать, говорять ті, кого народ уповноважив – керівники області, міста, народні обранці.

Найперше слово тримає начальник обласного управління внутрішніх справ Василь Облещук. Говорить твердо, впевнено, адже розуміє, що саме на ньому лежить найбільша відповідальність перед родинами кожного з правоохоронців, що стоять навпроти. Не приховує – буде нелегко, проте нагадує: «Виконуючи свій обов’язок, кожен з вас повинен пам’ятати, що за вашими спинами – матері, дружини, сини і дочки. Тільки злагодженість, виваженість дій та чітке виконання наказів командирів допоможуть вистояти та повернутися додому без втрат».

Слова обнадійливі, от тільки б від цього вповні залежала безпека кожного з бійців. Війна – не мати. Війна - підступна, жорстока, кровопролитна. І як доказ – хвилина мовчання за загиблими побратимами.

До мікрофону підходять заступник керівника обласної адміністрації Леонід Бицюра, голова обласної ради Василь Хомінець, мер Тернополя Сергій Надал, народні обранці різних рівнів- Михайло Апостол, Степан Барна. Лейтмотив їхніх звернень єдиний – повернутися додому живими та здоровими, аби Тернопіль за якийсь час радісно зустрічав своїх героїв і вітав не лише з поверненням, а й з перемогою.

Зі слів Василя Облещука, саме завдяки органам місцевого самоврядування, благодійним фондам, громадським організаціям, і небайдужим громадянам тернопільська міліція проводить уже четверту ротацію правоохоронців, що несуть службу на Сході. Загалом, за час антитерористичної операції в зоні бойових дій побувало понад триста міліціонерів області. Слава Богу, усі повернулися додому живі. Серед них – поранений Володимир Намака. Бійцю вручили президентську нагороду - медаль «За бездоганну службу».

Мікроавтобус, два автомобілі, бронежилети найвищого класу захисту – нові пожертвування тернопільським правоохоронцям. Та найзворушливішими були подарунки від гімназистів Тернопільської гімназії імені Івана Франка. Діти зібрали кошти і купили для бійців речі особистої гігієни, чай, печиво, теплі шкарпетки. Подарунок від польської громади – тепловізор передав правоохоронцям голова Борщівської райдержадміністрації Ярослав Галяс.

Духовний щит і найбільший захист – молитву подарували добровольцям отці усіх конфесій. Капелан, отець Іван Гуня звернувся до рідних з проханням не плакати, а мати надію на Всевишнього, а бійців застеріг від необдуманих вчинків, бо найвища людська цінність - це життя.

Серця повні надії, а очі - сліз. Рідні обнімали своїх героїв, але не прощалися.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ