На Тернопіллі міліціонери викрили пенсіонерку, яка торгувала маковою соломкою

На Тернопіллі міліціонери викрили пенсіонерку, яка торгувала маковою соломкою

06.09.14 13:58 0 714
Борщівські міліціонери викрили у зберіганні та збуті наркосировини 78-річну жительку села Мушкатівка. Літня жінка самостійно вирощувала, збирала, подрібнювала та продавала макову соломку.

Практично все літо старенька торгувала наркосировиною. Спочатку випродувала постійним клієнтам минулорічні запаси, а коли на городі визрів новий урожай, одразу взялася збувати його. За бізнесовими справами й не помітила, що за нею вже пильно стежать правоохоронці.

- Щойно ми дізналися, що жителька Мушкатівки зорганізувала такий протиправний «бізнес», почали документувати факти продажі нею наркосировини, - помідомив т.в.о. начальника Борщівського РВ міліції Володимир Горб’як. – Під час слідства стало зрозуміло, що пенсіонерка, по суті, займається оптовою торгівлею. Макову соломку вона збувала не стаканами і навіть не пакетиками, а мішками.

Мішок дурману, у який, до слова, вміщається близько трьох кілограмів частково подрібненої макової соломки, торговка цінила у 150 – 200 грн. Ціна дуже навіть демократична, відтак відбою від клієнтів не було.

Мешкає літня жінка одиноко, тому витоку інформації про свій «бізнес», так би мовити з середини, не боялася, а щоб про нього не довідалися сусіди, вдавалася до конспірації – «конвертувала» дурману в готівку лише ввечері. Та незважаючи на такі заходи безпеки, правда стала відома міліціонерам.

Коли правоохоронці навідалися на її обійстя, наркоторговка не стала заперечувати своєї діяльності. З її помешкання міліціонери вилучили готівку і трохи більше чотирьох кілограмів подрібненої макової соломки. Наркосировину направлено в науково дослідний експертно-криміналістичний центр для експертизи.

- Найближчим часом пенсіонерці буде повідомлено про підозру та обрано запобіжний засіб, - розповів Володимир Горб’як. – Їй інкримінують статтю 307 ККУ незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: На Хмельниччині у Городку ...

КОМЕНТАРІ