Таємничі структури у клітинах можуть стати ключем до лікування багатьох захворювань

Таємничі структури у клітинах можуть стати ключем до лікування багатьох захворювань

07.09.14 14:26 0 635
Ще 50 років тому вчені зауважили присутність у клітинах малесеньких безформних структур, схожих на хмарки, які формуються всередині клітин, пересуваються і зникають. Нещодавно дослідники з Джорджтаунського Університету вирішили з’ясувати, в чому полягає функція цих білкових утворень.

Про це розповідає Science World Report.

Як виявилося, дані структури часто складаються з невпорядкованих білків. Вони не приймають певної форми, щоб поєднуватися з іншими білками. Крім того, такі безформні білки, ймовірно, знаходять один одного і формують желеподібні комплекси, вступаючи в процес з назвою «фазовий поділ». У такий момент вони можуть захоплювати і починати взаємодію з іншими білками і РНК.

Таємничі структури відіграють важливу роль у житті клітини. Можливо, вони допоможуть створити нові методи лікування різних захворювань. На невпорядковані білки буде значно простіше впливати за допомогою невеликої молекули, ніж на структуровані.

var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['7DEF-84AE-EDF6-50C8-1XHvdy', 'zik.ua', 'recommendation', 1, 1, 0, 'ua']); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript'; __nc.async = true; __nc.id = 'Nextclick_Manager'; __nc.src = 'http://nextclick.com.ua/widget/widget.recommendation.1.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(__nc, s); })();

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Чернівці мають надійних ...

КОМЕНТАРІ