У неділю неподалік Землі пролетить астероїд

У неділю неподалік Землі пролетить астероїд

07.09.14 16:38 0 713
Астероїд з номером 2014 RC зблизиться із Землею 7 вересня о 21:18 за київським часом. Об’єкт діаметром близько 20 метрів наблизиться до планети на мінімальну відстань.

Про це повідомляє сайт NASA.

Маса астероїда становить приблизно 27 кг. Астероїд пролетить над Новою Зеландією і не становитиме загрози для Землі. У момент зближення він перебуватиме на відстані до 40 тисяч кілометрів над поверхнею планети. Це одна десята відстані між Землею і Місяцем.

За прогнозами експертів, небесне тіло не зможе пошкодити жоден із супутників, що перебувають на орбіті Землі.

Астрономи вперше виявили 2014 RC у ніч на 31 серпня 2014 року під час моніторингу неба в обсерваторії в Аризоні у рамках Catalina Sky Survey – програми, мета якої полягає у пошуку навколоземних астероїдів. Після цього в ніч на 1 вересня незалежно телескоп Pan-STARRS на Гавайських островах також спостерігав даний об’єкт.

Результати спостережень двох обсерваторій були спрямовані у Центр малих планет у Кембриджі. Дослідження 2014 RC продовжили обсерваторія проекту Catalina Sky Survey і 2,2-метровий телескоп Гавайського університету, що розташований на неактивному вулкані Мауна-Кеа. Обсерваторії уточнили параметри траєкторії 2014 RC.

Надалі вчені мають намір стежити за об’єктом, оскільки в майбутньому, за розрахунками астрономів, він знову повернеться до Землі.

var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['7DEF-84AE-EDF6-50C8-1XHvdy', 'zik.ua', 'recommendation', 1, 1, 0, 'ua']); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript'; __nc.async = true; __nc.id = 'Nextclick_Manager'; __nc.src = 'http://nextclick.com.ua/widget/widget.recommendation.1.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(__nc, s); })();

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: на Рахівщині ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ