У Львові відкрили Почесне консульство Болгарії

У Львові відкрили Почесне консульство Болгарії

07.09.14 13:18 0 685
У Львові урочисто відкрили Почесне консульство Республіки Болгарія. Установа розташувалась в будівлі по вул. Крушельницької, 2, у парку ім.І.Франка.

У церемонії урочистого відкриття дипломатичного представництва взяв участь т.в.о. голови Львівської ОДА Юрій Турянський.

«Впевнений, що наявність офіційного представництва Республіки Болгарія у Львові значно пожвавить наші контакти – як на офіційному, так і на бізнесовому рівні, дасть можливість реалізувати багато нових цікавих проектів в економіці, культурі, освіті та інших напрямах», – сказав керівник Львівщини.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Болгарія в Україні Красімір Мінчев, побачив символізм у даті відкриття консульства.

«Ця церемонія відбувається напередодні одного із національних свят Болгарії. 6 вересня ми святкуємо День об’єднання Болгарії. Цей День – як символ, адже якраз ми відкриваємо консульство, яке буде об’єднувати два народи: український та болгарський,» – наголосив Красімір Мінчев.

Очолив нове Почесне консульство у Львові Віктор Нотевський. Почесний консул Республіки Болгарія в Україні розповів, що установа надаватиме консультації громадянам і обслуговуватиме Львівську, Закарпатську і Тернопільську області.

Почесне консульство Республіки Болгарія – друге в Україні. Така ж установа працює у Запоріжжі. Окрім того, в Одесі діє Генеральне консульство Республіки Болгарія.

Довідка:

У Львові діє 17 консульських установ. Серед них три – Генеральні та 14 Почесних консульств.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: На веб-порталі ...

КОМЕНТАРІ