Чернівці: Стартував ювілейний фестиваль Meridian Czernowitz

Чернівці: Стартував ювілейний фестиваль Meridian Czernowitz

07.09.14 18:01 0 712
5 вересня, у Чернівцях стартував V Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Czernowitz. Офіційне відкриття фестивалю за участю Чернівецького міського голови Олексія Каспрука відбулося у Мармуровій залі ЧНУ.

«На жаль, Україна тепер переживає не найкращі часи. Однак, не зважаючи на війну, яка триває на наших теренах, цей фест покликаний стати дискусійним майданчиком для відомих поетів, перекладачів і митців з Німеччини, Австрії, Швейцарії, Франції, Польщі, Данії, України, а також інтелектуалів, журналістів, іншої поважної публіки, – каже Олексій Каспрук. – Нинішній форум має на меті донесення важливих меседжів – об’єднання, діалогу, примирення, утвердження загального європейського простору – культурного і ментального, формування цілісного українського суспільства – від Сходу до Заходу, від Півдня до Півночі України. Саме тому гаслом усього фестивалю є фраза, яка пройшла усі негаразди та конфлікти: «Музи не мовчать». Ювілейний Meridian Czernowitz є уособленням події загальноєвропейського значення: на ньому буде презентовано самобутню прозу, поезію, музику та театральне мистецтво».

Фестиваль триватиме три дні за участю Юрія Андруховича, Сергія Жадана, Ірени Карпи, Дмитра Лазуткіна, Юрія Іздрика та інших відомих письменників.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: Ветерани ...

КОМЕНТАРІ