Чернівці: Умови тримання ув’язнених та засуджених в СІЗО перевірено за участю громадськості та журналістів

Чернівці: Умови тримання ув’язнених та засуджених в СІЗО перевірено за участю громадськості та журналістів

07.09.14 12:12 0 760
Чернівецький слідчий ізолятор відділу Державної пенітенціарної служби України в Чернівецькій області відвідали члени міської спостережної комісії та тележурналісти Чернівецької обласної державної телерадіокомпанії «Буковина». Про це повідомила прес-служба відділу ДПтС України в Чернівецькій області

Головна мета таких візитів це перевірка умов тримання ув’язнених та засуджених, які утримуються під вартою у слідчому ізоляторі. Адже важливим механізмом перевірки дотримання прав людини у місцях позбавлення волі є громадський контроль за діяльністю установ виконання покарань.

В рамках візиту гості здійснили обхід території СІЗО, відвідали режимний корпус, де утримують засуджені та ув’язнені, побували у приміщені де мешкають засуджені господарської обслуги. Також комісія відвідала кімнату психоемоційного розвантаження для осіб, які утримуються під вартою Окрім того члени спостережної комісії побували в кімнаті довгострокових побачень, в церкві, яка знаходить на території слідчого ізолятора, а також відвідали крамницю, медичну частину, харчоблок та пекарню де отримали змогу скоштувати свіжоспечений хліб.

Голова спостережної комісії Ярослав Кушнірик зауважив, що умови утримання та матеріально-побутовий стан у Чернівецькому СІЗО знаходяться на належному рівні. Також члени комісії дали позитивну оцінку крокам адміністрації слідчого ізолятора з підготовки до опалювального сезону. З метою економії тут проводиться робота щодо переобладнання газових котлів під тверде паливо.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Україні працюють 170 ...
Наступна новина: В Закарпатській області від ...

КОМЕНТАРІ