У Винниках кримські татари презентували свої традиції і ремесла

У Винниках кримські татари презентували свої традиції і ремесла

08.09.14 09:51 0 654
Татари, які живуть у Львові відколи Російська Федерація окупувала півострів Крим, запросили львів'ян на «Фестини кримськотатарської культури». Із Шевченківського гаю, де вчора відкрили фестиваль, його перенесли до міста Винники.

На фестивалі побувала репортер ZIK-Стрім Марічка Жук.

Другий день «Фестин кримськотатарської культури» відкрили двома гімнами: українським та кримськотатарським. До Історико-краєзнавчого музею прийшли люди в українських вишиванках і татарських народних костюмах.

«Я з Криму, але з березня проживаю і працюю у Львові. Приїхала подивитись, як тут все облаштовано. Приємно, що проводять такий фестиваль. Я прослухала гімни і мені на серці стало світло, що в тяжкий період для нашої країни ми можемо провести такий фестиваль», – розповіла Ельміра.

В ятках кримськотатарські майстри організували майстер-класи з гончарства, кераміки, вишивки, чеканки, розпису по склі. Тут показували, як робити турки для приготування кави і вишивати гладдю. Львів’ян також вчили танцювати татарські танці та пригощали традиційними стравами.

«Те, що я вам зараз показую – це техніка татарської роботи – двостороння глуха татарська гладь. Цей вид техніки нараховує до 50 технічних прийомів. За допомогою правильного підрахунку виходить така різноманітна геометрія», – розповіла татарка Ельвіра.

Львів'яни Валентина та Валерій розповіли, що залюбки прийшли на фестиваль кримськотатарської культури. Кажуть, татари, з якими їм доводилось спілкуватись, привітні і добрі люди.

«Ми вирішили прийти подивитись на це дійство, на це свято наших друзів, які дуже привітні, контактні, добрі. Це видно по обличчях. Дуже приємно, що проводять такий фестиваль, в мене батько був татарин тому для мене це особливе свято», – зазначила Валентина.

Усі стрім-трансляції телеканалу ZIK дивіться тут. var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['7DEF-84AE-EDF6-50C8-1XHvdy', 'zik.ua', 'recommendation', 1, 1, 0, 'ua']); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript'; __nc.async = true; __nc.id = 'Nextclick_Manager'; __nc.src = 'http://nextclick.com.ua/widget/widget.recommendation.1.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(__nc, s); })();

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Суми: мітинг-реквієм ...
Наступна новина: Ірландець Фремптон відібрав ...

КОМЕНТАРІ