В українського кіно є всі шанси потрапити в трійку найкращих світу

В українського кіно є всі шанси потрапити в трійку найкращих світу

08.09.14 11:40 0 698
Цього тижня оскарівський комітет України відібрав три фільми-претенденти на отримання престижної міжнародної нагороди. Ними стали: «Плем’я» режисера Мирослава Слабошпицького, «Поводир, або у квітів є очі» Олеся Саніна та «Трубач» Анатолія Матешко.

Уже 9 вересня буде визначено один фільм, який потрапить у півсотню фільмів світу. І вже з них академія обере трійку найкращих.

Про це йдеться у сюжеті програми новин «Погляд на тиждень» телеканалу ZIK (щосуботи о 21:00) репортера Катерини Рибій.

За радянських часів українське кіно було статтею найбільших доходів після алкоголю та тютюну. Втім, варто зазначити, його знімали і з цензурою і з нав’язаними акторами.

Автор документального фільму Богдан Ступка «Забудьте слово Смерть» Дмитро Чепурних нарікає, українська влада ставиться до кінематографії безвідповідально.

«У нас к сожаление за 23 года независимости государство не уделяло внимание украинскому кинематографу», – зазначає режисер.

Варто зауважити, голова Національної спілки кінематографістів України Сергій Тримбач, каже, що всі очікували з початком Незалежності українське кіно розквітне по-справжньому. Втім, все сталося навпаки – держкіно ліквідували. Щоправда, у 2009 році на українське кіно влада таки виділили 5 мільйонів гривень, через рік, вже за правління новообраної влади, – 160 млн. Зараз ця сума становить менше як 129 млн. гривень.

У силу того, що зараз відбувається в Україні, з екранів наших телевізорів планують забрати усі російські серіали, де популяризують міліцію. Однак, замінити їх нічим, хіба що – закордонними аналогами.

«Зараз ми робимо розробку сценаріїв. У кожному обласному центрі є обласний театр і в них є прекрасні актори. З ними ми і плануємо від знімати малобюлджетні комедії на 95 хв для прокату», – розповідає режисер Хроніки Іван Кравчишин.

Додамо, аби кіноіндустрія України була достатньою – потрібно щоб щотижня на екрани виходив новий фільм. Відтак, в українців з’являться власні герої та образи і тиха культурна зброя таки почне діяти. var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['7DEF-84AE-EDF6-50C8-1XHvdy', 'zik.ua', 'recommendation', 1, 1, 0, 'ua']); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript'; __nc.async = true; __nc.id = 'Nextclick_Manager'; __nc.src = 'http://nextclick.com.ua/widget/widget.recommendation.1.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(__nc, s); })();

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ