Вулицями Львова пронесли хрест та ікону, подаровані Іваном Павлом ІІ

Вулицями Львова пронесли хрест та ікону, подаровані Іваном Павлом ІІ

08.09.14 12:34 0 711
7 вересня, центральними вулицями Львова пройшла молодіжна хресна хода. Від Римо-Католицької архикатедри до Архикатедрального собору святого Юра молодь Львова пронесла хрест та ікону, які молодим людям усього світу подарував Іван Павло ІІ.

Як інформує репортер ZIK-Стрім Марічка Жук, до ходи долучилось багато молоді і духовенства. Представники з різних спільнот та організацій по черзі несли хрест. У подвір’ї собору св. Юра спільнота римо-католицької церкви передали хрест та ікону, які є символами Світових днів молоді, спільноті греко-католицької церкви.

«Я тут, бо привезли хрест, який подорожує всім світом, тими містами, де відбуваються Міжнародні дні молоді. неділя і цей день для Бога, тому я дуже хотіла бути тут, разом з молоддю. Про подію дізналась в Інтернеті на сторінках УГКЦ і одразу організувала свій час, щоб бути тут», – розповіла вірянка Наталія.

До України хрест та ікона прибули в рамках підготовки до Світового дня молоді, котрий відбудеться у Кракові у 2016 році. Засновником Світових днів молоді є Іван Павло ІІ, який у 1984 році подарував молоді світу хрест, а у 2004 році – ікону. протягом дня ці святині перебуватимуть у Львові.

«Впродовж вересня хрест мандруватиме Україною, буде відвідувати римо-католицькі та греко-католицькі парафії. У Львові він буде цілий день. У вечірній час з п’ятої до сьомої години у центральній частині міста відбудуться молитви і науки, а о дев’ятій годині вечора будуть молодіжні чування в Преображенській церкві», – повідомив заступник голови комісії у справах молоді Львівської архиєпархії Тарас Косар.

Об 11:00 в соборі Святого Юра розпочалась архієрейська літургія.

Усі стрім-трансляції телеканалу ZIK дивіться тут. var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['7DEF-84AE-EDF6-50C8-1XHvdy', 'zik.ua', 'recommendation', 1, 1, 0, 'ua']); (function() { var __nc = document.createElement('script'); __nc.type = 'text/javascript'; __nc.async = true; __nc.id = 'Nextclick_Manager'; __nc.src = 'http://nextclick.com.ua/widget/widget.recommendation.1.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(__nc, s); })();

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ