Чернівці можуть бути цікавими для французьких інвесторів

Чернівці можуть бути цікавими для французьких інвесторів

08.09.14 10:25 0 705
Питання активізації співпраці з французькими партнерами у різних галузях економіки та суспільних відносин обговорено на зустрічі міського голови Олексія Каспрука з Надзвичайним та Повноважним Послом Франції в Україні Й.В. Аленом Ремі.

Ален Ремі відзначив, що французький бізнес зацікавлений у співпраці з українськими партнерами. Зокрема, Торгово-Промислові палати французьких регіонів мають пропозиції 130 французьких фірм, які зацікавлені у співпраці з українськими партнерами, а в різних регіонах України вже працює 170 французьких інвесторів. Потенціал Буковини також є цікавим для розвитку такої співпраці.

Міський голова Олексій Каспрук запропонував французьким партнерам долучитися до розвитку спільних туристичних проектів, зокрема в галузі подієвого, ділового та медичного туризму. Звернуто увагу, що наявність у Чернівцях унікальної резиденції Буковинських митрополитів – пам’ятки ЮНЕСКО, цікавих для європейських туристів культурних атракцій, зокрема таких, як Міжнародний поетичний фестиваль Meridian Czernowitz, збереження в містобудівному середовищі полікультурних традицій сприятиме успішності спільних проектів. Привабливою для французьких інвесторів може стати також співпраця у сфері енергозбереження, впровадження новітніх медичних методик та технологій.

Ален Ремі позитивно оцінив зусилля міської влади у питаннях модернізації місцевого аеропорту, що є важливим фактором для підвищення інвестиційної привабливості регіону, а також активну роботу у напрямку збереження архітектурно-культурної спадщини, розбудови громадського суспільства.

Надзвичайний та Повноважний Посол Франції поцікавився, як у Чернівцях вирішується питання соціального захисту родин тимчасових біженців із східних регіонів України та родин вояків, які задіяні в АТО. Він висловив підтримку діям української влади, українському суспільству в питаннях відстоювання територіальної цілісності та євроінтеграційних прагнень.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ