Хмельниччина: світ не має права забути про російську агресію. Росія повинна заплатити ціну, - Арсеній Яценюк в інтерв'ю

Хмельниччина: світ не має права забути про російську агресію. Росія повинна заплатити ціну, - Арсеній Яценюк в інтерв'ю "ТСН. Тиждень"

08.09.14 16:30 0 721
“Ми - за встановлення миру. Але ми й за те, щоби той, хто порушив мир, порушив статут ООН, всі двосторонні і багатосторонні угоди, - заплатив за це ціну”, - сказав Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк в інтерв'ю програмі “ТСН. Тиждень” на каналі “1+1”.

За словами Глави Уряду, зупинка вогню потрібна зараз для того, щоб зберегти життя, перегрупуватися, стати сильнішими. Проте для того, щоб настало реальне перемир'я, є три базові умови: “Перше – не стріляють. Друге – Путін виводить своїх найманців, свою армію і свою техніку. І третє – Україна повністю відновлює контроль над державним кордоном”.

“Чи вірю я Російській Федерації і її президенту? Категорично ні. Чи змінив президент Путін свої плани? За жодних обставин. Його план – це повернення України під сферу впливу Росії, в будь-якій формі. Чи захопити її військово, чи політично, чи знищити державу як таку”, - сказав він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що президент РФ Володимир Путін “хоче створити на території Луганської і Донецької областей щось на кшталт Абхазії, Осетії, Придністров'я”: “Це територія, яку він хоче контролювати, і через своїх найманців випивати з України кров”.

Він нагадав, що на Донбасі вже зруйнована вся інфраструктура: “Ми дійшли до того, що у нас з вугіллям проблема, тому що вони поставили шахти під приціл своїх ракет і танків, ми не можемо добувати вугілля. Підірвали залізниці, знищили енергетичний сектор як такий”.

“Так, ці бандити розрушили не тільки енергетичний сектор і промисловість - познищували навіть університети, освітню інфраструктуру”, - додав Глава Уряду.

Відповідаючи на запитання про можливість введення в країні воєнного стану, Арсеній Яценюк підкреслив: “У тому випадку, якщо є мирний план, мирний план підтримують ЄС та США і мирний план виконує Росія, зрозуміло, воєнного стану не потрібно. Але якщо це перемир'я закінчиться так, як закінчувалися всі попередні перемир'я, і не тільки в Україні, - іншого варіанту не буде”.

Головний плюс введення воєнного стану, за його словами, – це те, що вся країна переходить виключно на військові рейки, “починаючи від цивільної оборони і закінчуючи тим, що військове командування отримує всю повноту влади на території України: “Тобто, це війна. Вона у нас іде. Так, вона юридично не оформлена, але це війна”.

“Мінус – наші західні партнери будуть казати, що це неправильно, тому що ми перекрили собі канали для проведення переговорів, для мирного плану, для вирішення цієї ситуації невійськовими методами”, - сказав Глава Уряду.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Тернополі відбулися ...

КОМЕНТАРІ