Українські рятувальники подбають про безпеку паломників під час святкування юдейського Нового року – Сергій Бочковський

Українські рятувальники подбають про безпеку паломників під час святкування юдейського Нового року – Сергій Бочковський

08.09.14 18:05 0 818
У цьому році вже вкотре у місті Умань відбудеться святкування юдейського Нового року, заходи триватимуть з 15 до 30 вересня. Під час заходів очікується прибуття від 25-36 тис. паломників з 27 країн світу і більша їх частина з Держави Ізраїль. У зв’язку з прибуттям такої кількості паломників значно зростає пожене та техногенне навантаження на всю інфраструктуру міста.

Саме тому, Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський напередодні провів робочу зустріч з Послом Держави Ізраїль в Україні паном Еліавом Бєлоцерковські. Вони обговорили питання щодо організації заходів безпеки хасидів-паломників та презентували План реагування на надзвичайні ситуації, що можуть вникнути під час паломництва до м. Умані для святкування.

Під час зустрічі Еліав Бєлоцерковські подякував рятувальникам за сприяння в організації та відмітив високий професійний рівень взаємодії у організації заходів безпеки паломників. «Це самий великий захід за межами Ізраїлю. Заходи безпеки наших громадян з кожним роком стають все кращими. І навіть цього року, коли у вашій країні склалася складна ситуація, заходи безпеки організовані на найвищому рівні», – наголосив Е. Бєлоцерковські.

Також в рамках підготовки до святкувань, 5 вересня Голова ДСНС України Сергій Бочковський, перебуваючи з робочим візитом в Умані, проінспектував уманський пожежно-рятувальний підрозділ. Він оглянув наявну у підрозділі пожежно-рятувальну техніку і ознайомився зі станом пожежної та техногенної безпеки на території проведення релігійного свята

Під час візиту С. Бочковський завітав до Синагоги з навчальним центром та до могильного комплексу Цадіка Нахмана. Оглянув умови проживання паломників у наметовому містечку розташованому неподалік могильного комплексу та їдальню в якій харчуватимуться паломники.

«Фахівці Державної служби України з надзвичайних ситуацій готові до реагування на надзвичайні ситуації, що можуть виникнути під час релігійних святкувань. Організовано цілодобове чергування із залученням водолазної, хімічної та піротехнічної групи. Особовий склад пожежно-рятувальних підрозділів буде працювати в умовах посиленого режиму для того щоб кожен з гостей свята залишався у безпеці», – наголошує С. Бочковський.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Львівянин заробляв, ...

КОМЕНТАРІ