На Львівщині правоохоронці затримали учасників злочинної групи, котрі викрадали нафту з магістрального нафтопроводу

На Львівщині правоохоронці затримали учасників злочинної групи, котрі викрадали нафту з магістрального нафтопроводу

08.09.14 17:38 0 734
Працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю Головного управління МВС України у Львівській області викрили злочинну групу, діяльність якої була спрямована на послаблення економіки держави на стратегічних об'єктах інфраструктури.

Групу нафтових злодіїв було затримано у момент скоєння чергової крадіжки нафтосировини на ділянці магістрального нафтопроводу у Миколаївському районі Львівської області. Сама врізка розташовувалася на закритій ділянці трубопроводу – на глибині до труби був майстерно приварений кран. Для контролю та керування процесом було встановлено дистанційно керований механізм із системою манометрів, під`єднаних електричними з'єднаннями до мобільного телефону.

Від врізки зловмисники облаштували підземний відвід довжиною три кілометри, прокладений до сільськогосподарських угідь колишнього селянського господарства. Там у землю була вкопана металева ємність, у якій накопичувались викрадені нафтопродукти.

В подальшому злочинці перекачували дизпаливо у спеціально пристосовані вантажні автомашини Вольво, ТАТРА та КАМАЗ, у кузовах яких були вварені ємності для прихованого транспортування викраденого пального.

«Злодії використовували багатий арсенал прийомів для отримання незаконної вигоди. У них вилучено насоси для швидкого перекачування викраденого, шланги, систему рукавів, муфт та кульових кранів, - зазначив начальник УДСБЕЗ ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Руслан Галаз, - встановлено причетність до скоєння злочину чотирьох мешканців Львівщини».

Правоохоронці вилучили понад п'ятдесят тон викраденої нафтосировини. Слідчим управлінням зловмисникам оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.292 (пошкодження об'єктів магістральних або промислових нафтопродуктопроводів) КК України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Нагадаємо - це вже четверта злочинна група крадіїв нафтопродуктів, викрита цього року працівниками ДСБЕЗ Львівщини. Перед тим на День Незалежності було викрито групу зловмисників, які викрадали нафту у місті Бориславі під час її видобутку.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області,

за матеріалами УДСБЕЗ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ