Рятувальники ДСНС України вже повністю відновили зруйновані терористами міста Слов’янськ та Лисичанськ – і це лише початок на шляху до повного відновлення Донбасу

Рятувальники ДСНС України вже повністю відновили зруйновані терористами міста Слов’янськ та Лисичанськ – і це лише початок на шляху до повного відновлення Донбасу

09.09.14 13:13 0 692
Одразу після звільнення міст Донецької та Луганської областей, рятувальники ДСНС України вирушили відновлювати зруйновані терористами міста та селища. Кожен вирушав на Схід не за наказом командира, а за покликом серця і прагненням допомогти своїм співвітчизникам повернутися до нормального життя. Підрозділи ДСНС України працюють майже в цілодобовому режимі аби якнайшвидше відновити системи життєзабезпечення Донбасу. Про це повідомив під час брифінгу Голова ДСНС України Сергій Бочковський.

Він зазначив, що нині на звільнених територіях Донецької та Луганської областей працює більше 800 рятувальників та 200 одиниць техніки. Зведені загони ДСНС України розбирають завали, розчищають вулиці міст від сміття, відбудовують адміністративні будівлі та інші соціально-значимі об'єкти. Проте, перш ніж розпочати відновлювальні роботи, території міст та селищ обстежують піротехнічні розрахунки ДСНС України, які починаючи з 6 липня вже виявили та знешкодили більше 17 тис. одиниць боєприпасів.

“Піротехніки щодня виявляють у містах та селищах “неприємні сюрпризи” від терористів. Навіть у Слов'янську до цього часу знаходять вибухонебезпечні предмети. Лише за минулу добу виявлено та знешкоджено 67 одиниць боєприпасів. До того ж часто піротехнікам доводиться ризикувати своїм життям та бути особливо обережними, адже під вибухівку терористи перероблювали вогнегасники, звичайні кулькові ручки, дитячі іграшки”, - зауважив Сергій Бочковський.

Голова ДСНС України повідомив також, що позитивні результати у цій складній та часом небезпечній роботі вже є. За два тижні після звільнення Слов'янська (Донецька область) рятувальники повністю відновили місто та повернули мешканців до нормального життя.

“На прикладі Слов'янська я ще раз переконався, що саме оперативні та організаторські здібності керівника, можуть вирішити навіть найскладніші проблеми. Адже завдяки високому професіоналізму директора Департаменту організації заходів цивільного захисту Миколи Чечоткіна, у Слов'янську відновлено водо- та електропостачання, котельні готові до опалювального сезону, працюють магазини, дитячі садки та школи”, - сказав Голова ДСНС України.

Сергій Бочковський особливо відзначив роботу Зведено загону Міжрегіонального центру швидкого реагування на чолі з полковником Серієм Біляєвим, які вже більше місця проводять відновлювальні роботи у Луганській області.

“Рятувальники цього загону не бояться ні кулеметних черг, ні автоматних пострілів: вони доставляли гуманітарну допомогу навіть у райони АТО. Їх обстрілювали, робили все, аби рятувальники не розпочинали роботи. Проте мужність та патріотизм як Сергія Біляєва, так і кожного рятувальника, не дозволи їм залишити людей на самоті зі своїми проблема. І ось результат – інфраструктура міста Лисичанськ повністю відновлена, працює дитячий садок, функціонує одна з головних транспортних артерій Луганщини – міст “Томашівський”. І це лише початок на шляху до повного відновлення Донбасу”, - зазначив Голова Служби.

Варто зазначити, що рятувальники не лише відновлюють зруйновані міста, але й опікуються питанням доставки гуманітарної допомоги людям. Починаючи з 6 липня рятувальники ДСНС України доставили на Схід близько 2 тис. тонн гуманітарної допомоги. Зокрема, продукти харчування, набори добових пайків, питна вода, предмети першої необхідності, засоби особистої гігієни, одяг та медикаменти.

Також Зведеним загоном Міжрегіонального центру швидкого реагуання (м. Ромни Сумьскої області) ДСНС України доставлено та роздано 357 тонн гуманітарної допомоги у Луганській області. Зокрема, близько 50 тонн було доправлено в райони проведення АТО. Гуманітарна допомога доправлена у такі міста Луганщини, як Золоте Поле, Гірське, Попасне, Лисичанськ, Первомайськ.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку працівники ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ