У Львові на Форумі видавців збиратимуть українські книжки для бібліотеки на Донбасі

У Львові на Форумі видавців збиратимуть українські книжки для бібліотеки на Донбасі

09.09.14 09:20 0 714
У Львові під час Форуму видавців на території книжкового ярмарку волонтери збиратимуть книжки для центральної бібліотеки м. Артемівська. Акція пройде під гаслом: «Подаруй українську книжку українському Донбасу».

Про це у Facebook повідомляється на сторінці заходу.

«Артемівськ – це місто на півночі Донецької області, де мешкає понад 70 тисяч людей. У давнину воно було козацьким й називалось Бахмут. Потім там був «совок», потім панувала Партія регіонів і обирали до Верховної Ради Сергія Клюєва. Потім там була «ДНР». Зараз там українська влада і знов може бути Україна», – зазначають організатори.

Також повідомляється, що у центральній міській бібліотеці Артемівська 90 тисяч книжок. Їх регулярно читає близько восьми тисяч людей. Крім того, там проходять літературні вечори і презентації, творчі зустрічі, дискусії, кіноклуб.

Держава виділяє мізерні кошти на закупівлю нових книжок. Тому з українських книжкових новинок до Артемівської бібліотеки не потрапляє майже нічого. Бракує не лише сучасної літератури (Андруховича, Куркова, Матіос, Сняданко, Дереша, Карпи, Іздрика), але й класики зі шкільної програми – Багряного, Барки, Косинки, Підмогильного.

Саме тому під час Форуму видавців у Львові волонтери Економічного бойкотного руху збиратимуть книжки для Артемівської центральної бібліотеки на території книжкового ярмарку. Також можна покласти свою книжку-подарунок до скриньці у Львівській свічковій мануфактурі, що знаходиться біля Домініканського собору.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Львівська область виконала ...

КОМЕНТАРІ