Журналістка із Санкт-Петербурга: Є ідея постійно діючого телемосту «Петербург-Львів»

Журналістка із Санкт-Петербурга: Є ідея постійно діючого телемосту «Петербург-Львів»

09.09.14 10:25 0 721
Співробітники російських ЗМІ не тільки причетні до інформаційної війни проти України – деякі з них беруть участь у справжній війні як провокатори, а іноді – інформатори, позаштатні розвідники. Тому українські ЗМІ повинні розголошувати всі злочини противника та порушення міжнародного права країною-агресором.

Про таке в ході експертного опитування щодо ставлення російських журналістів до проблеми інформаційної війни заявила журналістка з Санкт-Петербурга Євгенія Литвинова.

«Міжнародна федерація журналістів і ряд інших авторитетних міжнародних журналістських та правозахисних організацій, схоже, не зовсім в курсі подій, що відбуваються. Йде війна. Ми говоримо про журналістів країни-агресора, точніше, про пропагандистів, які обслуговують владу. Бути заздалегідь впевненим у чистоті помислів своїх колег, можливо, дуже благородно, але підстав для такої впевненості я не бачу. Бачу необізнаність і безвідповідальність. Спостерігаючи діяльність співробітників російських ЗМІ, я не тільки вважаю їх причетними до інформаційної війни проти України, я вважаю, що деякі з них беруть участь у справжній війні в якості провокаторів, а іноді – інформаторів, позаштатних розвідників», – наголосила вона.

На думку Євгенії Литвинової, втрати української армії не пов’язані або майже не пов’язані з роботою українських ЗМІ. «Єдине, що я могла б порадити – голосніше говорити про плутанину, про неузгодженість дій керівництва, про відсутність належного оснащення бійців на передовій. Потрібно привертати увагу до фінансових порушень в армії, звертати увагу на безвідповідальність і низький професійний рівень генералітету», – зауважує журналіст.

Крім того, вона додала: «Копіювати російські ЗМІ, збуджуючи ненависть до сусіднього (колишнього братнього) народу, я б не стала. Але розголошувати всі злочини противника, всі прояви моральної деградації в лавах «ЛНР-ДНР» і в рядах «російських добровольців», усі порушення міжнародного законодавства з боку агресора – це обов’язково».

Також Євгенія Литвинова повідомила, що у Санкт-Петербурзі виникла ідея постійно діючого телемосту «Петербург-Львів». «Не втілили її наразі через літні відпустки. Треба до цієї ідеї повернутися. Планувалося, що я буду ведучою з нашого боку. Ще, напевно, можна спробувати робити спільне інтернет-видання», – зазначила журналіст, пише «Телекритика».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ