На Львівщині люди скандували нареченому – бійцю Залізної бригади: «Герой!»

На Львівщині люди скандували нареченому – бійцю Залізної бригади: «Герой!»

09.09.14 09:44 0 723
У суботу, 6 вересня, в Яворові Львівської області люди по-особливому вітали військового 24-ї окремої механізованої Залізної бригади імені Данила Галицького Романа Гдулю, який повернувся додому лише на декілька днів – в офіційну відпустку із зони АТО, де воює на передовій з перших днів цієї страшної війни.

Яворівчани прийшли до церкви Успення Святої Богородиці, де мужній молодий «залізняк» брав шлюб із прекрасною Анною, яка оберігає його своїм коханням та щирими молитвами. Про це повідомив власкор IA ZIK.

Якщо в Яворові ще не так давно весілля було звичним явищем, перехожі на вулицях зупинялися лише з цікавості, до прикладу – подивитися на сукню нареченої, то зараз і дорослі, й діти скандували нареченому: «Герой!».

Особливою була й церемонія шлюбу, бо дружби й дружки, гості прийшли у вишиванках, з синьо-жовтими квітами.

У коментарі власкорові IA ZIK ветеран Залізної дивізії, депутат Яворівської міської ради Іван Вербенць розповів, що наречений Роман виріс у нього на очах.

«До війни це був життєрадісний юнак, а повернувся з фронту – дорослий чоловік, хоча Романові 30 січня виповнилося лише 24 роки. Його мама працює санітаркою в медичній установі, батько – комунальник. Скільки сліз виплакали ці світлі люди, починаючи з березня, – словами не передати. Як довідалися батьки, що БТР, де їхній син був механіком-водієм, згорів, а Романові дивом вдалося врятуватися, – вся родина стояла на колінах і дякувала Господу за те, що хлопець залишився живим», – згадує колишній «залізняк».

За його словами, Роман Гдуля був би зараз не таким сумним, якби обидва його командири-офіцери прийшли привітати: загинули і комбат Ляшенко, і ротний Боднаренко у нього на очах.

Коли молодята виходили з церкви, поважного віку жінки просили у Всевишнього миру в Україні, аби нашим воякам, нашим дорогим захисникам було «гірко» лише на весіллі.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: НАДХОДЯТЬ КОШТИ НА ...

КОМЕНТАРІ