У Волинській області готовність закладів освіти до зими сягає 97%

У Волинській області готовність закладів освіти до зими сягає 97%

09.09.14 16:44 0 706
Готовність закладів освіти області до роботи в осінньо-зимовий період становить 97%. Про роботу в цьому напрямку доповів голові облдержадміністрації Володимир Гунчику директор департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ОДА Володимир Банада в ході оперативної наради.

За його словами, у навчальних закладах активно застосовують енергоощадні технології. Так, здійснено заміну понад півтори тисячі вікон, проведено реконструкцію 3 км тепломереж на попередньо-ізольовані труби, 3,5 км водопровідних та 2,8 км каналізаційних мереж, а це - 100 % із запланованих. Щодо котелень, то на уже із 754 запланованих підготовлено 729 (97%). У закладах ж освіти обласного підпорядкування роботу виконано стовідсотково.

Володимир Банада розповів, що особлива увага зосереджена на переведенні газових котелень на тверде паливо. У Турійському районі реалізовуються два проекти альтернативної енергетики – освітлення приміщень з використанням енергії сонця в загальноосвітніх школах сіл Бобли та Осьмиговичі. А у 8-ми освітніх закладах краю газові котельні переведені вже на тверде паливо, добудовано котельню й у Волинському ліцеї-інтернаті. Наразі ведуться роботи в окремих навчальних закладах Володимир-Волинського, Іваничівського, Луцького, Любешівського, Старовижівського, Камінь-Каширського районів. На перше вересня ц.р. в освітянські установи завезено вугілля на 48%, дров - дров на 68%, торфобрикету - на 47%.

До слова, в області функціонує 775 загальноосвітніх, 413 дошкільних, 17 професійно-технічних навчальних закладів.

Голова облдержадміністрації чекає від керівників районів та міст обласного значення доповідні записки про готовність шкіл до зими для проведення реального аналізу цієї ділянки роботи.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівська ОДА залучає ...
Наступна новина: 30 днів безперервної ...

КОМЕНТАРІ