Волинь має консолідовано підійти до впровадження в області заходів щодо зменшення споживання природного газу

Волинь має консолідовано підійти до впровадження в області заходів щодо зменшення споживання природного газу

09.09.14 09:33 0 810
У зв'язку із складною енергетичною ситуацією в країні, Волинь має консолідовано підійти до впровадження в області заходів щодо зменшення споживання природного газу. Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик в ході оперативної наради поінформував присутніх про результати наради, яка відбулася в Міністерстві енергетики та промисловості України, 4 вересня.

Нагадаємо, Уряд поставив завдання регіонам на 30% зменшити використання газу для промисловості та енергетики, 10 % - для комунальних закладів. В області вже упродовж місяця напрацьовується комплекс заходів. Пропозиції від ОДА Києву доведені.

Як повідомлялося в ході урядової наради, Україні не вистачає близько 5 мільярдів кубів газу для забезпечення нормального функціонування комунальних, медичних і освітніх установ. «Щоб доставити газ в ту чи іншу точку України, треба мати достатню кількість транзитного газу в магістралях. Держава робить все можливе, щоб розпочати реверсні поставки газу з Євросоюзу. Ведеться розмова з українськими газовидобувними компаніями», - розповів Володимир Гунчик.

Голова облдержадміністрації акцентував увагу голів райдержадміністрацій аби ті провели зустрічі з кожним споживачем – починаючи від керівників комунальних закладів до великих промислових підприємств: «Маємо чітко зрозуміти: в сховищах газу немає і його ніхто не закачає. Тому, до цього питання усі повинні віднестися відповідально, і зробити усе від нас залежне, щоб стабільно пережити холодну пору року в режимі жорсткої економії газу».

«Наступне важливе питання – забезпечення жителів області електроенергією. В області на базі «Волиньобленерго» створено оперативний штаб за участі силових структур, який слідкує за стабільною роботою системи. І тому дуже важливим є завершення будівництва шахти №10 «Нововолинська». Адже це дасть можливість видавати «на-гора» додаткові об'єми вугілля. На 5 вересня, КМУ подало усі необхідні документи в Адміністрацію Президента. Я зроблю все від мене залежне, щоб прискорити підписання Закону "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2014 рік", ухваленого Верховною Радою 14 серпня» - наголосив він.

«Якнайшвидший запуск першої черги шахти №10 «Нововолинська», на завершення будівництва якої передбачено виділити з дербюджету 100 млн грн, - на особливому контролі. Поряд з цим питання, важливим є на 2015 рік – впровадження інвестиційного проекту з розвитку торфодобувної галузі краю», - резюмував голова облдержадміністрації.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ