Депутати Луцької міської ради побували в місті Кузнецовськ

Депутати Луцької міської ради побували в місті Кузнецовськ

09.09.14 13:28 0 757
Аби ознайомитися з роботою Луцького Центру надання адміністративних послуг, у нашому місті нещодавно побувала делегація

державних службовців з Кузнецовська Рівненської області. А минулої п'ятниці на їхнє запрошення з відповідним візитом до Кузнецовська їздили депутати Луцької міської ради. Родзинкою візиту стала екскурсія до атомної електростанції, на якій більшість наших обранців побували вперше.

Очолив делегацію секретар міської ради Сергій Григоренко, до нього приєдналися депутати Андрій Козюра, Наталія Бунда, Антон Сосновський, Віктор Ящук, Сергій Волик, Богдан Шиба та Валерій Бондарук. Програма перебування у Кузнецовську була дуже насиченою, цікавою - і результативною. Луцькі депутати ознайомилися з роботою 40-ка своїх колег, які не мають програми голосування «Віче», але завершують сесію вже до обіду.

Побували наші народні обранці і у міському Центрі надання адміністративних послуг, дитячій музичній школі, реабілітаційному

центрі, загальноосвітній школі №1. І звичайно ж, на екскурсії до Рівненської атомної електростанції. Власне, метою поїздки до

Кузнецовська було бажання пересвідчитися, наскільки безпечним є мирний атом за кілька кілометрів від Волинської області.

Депутати залишилися вражені масштабами атомної станції, професіоналізмом її працівників - і радіаційним рівнем безпеки. Адже

він значно нижчий, аніж у Луцьку. А секретар Луцької міської ради Сергій Григоренко, дякуючи за надзвичайно гостинний прийом колег

Кузнецовська, вже намітив плани співпраці та обміну досвідом державних працівників двох міст. Зокрема, найближчим часом це можуть зробити освітяни обласного центру Волині. На завершення візиту депутати Луцької міської ради відвідали найвизначніші храми Кузнецовська.

Довідка: Місто Кузнецовськ засноване 1973 року на місці колишнього села Вараш, яке згадується у літописах ще 1402-го року і розташоване у Володимирецькому районі Рівненської області та Маневицьким районом Волинської області. Площа міста -1131 га. На у Кознецовську проживає майже 42 тисячі осіб. Серед них 10-ть тисяч пенсіонерів та 10-ть тисяч дітей. Середня заробітна плата по місту 7 тисяч гривень.

Основним промисловим підприємством є відокремлений підрозділ «Рівненська АЕС» державного підприємства НАЕК «Енергоатом», яке займається виробництвом електроенергії, включає в себе 4 енергоблоки сумарною потужністю 2835 Мвт, річний обсяг виробництва складає майже 17 мільярдів кіловат-година. На атомній станції працює більше 8 тисяч спеціалістів, у яких заробітна плата – більше 10-ти тисяч гривень. Щоправда, 120 працівників, які мають відповідні ліцензії, отримують більше 20-ти тисяч гривень.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Львові працівники ДАІ ...

КОМЕНТАРІ