Львівська ОДА залучає молодих науковців до проекту «Історія, яка нас об’єднує»

Львівська ОДА залучає молодих науковців до проекту «Історія, яка нас об’єднує»

09.09.14 16:39 0 718
8 вересня у Львівській ОДА відбулась прес-конференція заступника голови Юрія Підлісного щодо проведення конкурсу наукових та науково-популярних робіт «Історія, яка нас об'єднує».

У прес-конференції взяли також участь депутат Львівської обласної ради Орест Шейка, директор департаменту освіти і науки ЛОДА Олександра Небожук, декан гуманітарного факультету УКУ Ігор Скочиляс.

Мета проекту – допомогти молодим історикам у дослідженні складних та контраверсійних питань української історії, актуалізація суспільного обговорення цієї проблематики, крізь призму правдивого висвітлення подій минулого, для консолідації та розвитку українського суспільства.

Як зазначив Юрій Підлісний, головною ідеєю конкурсу є «зшивати» Україну, тобто шукати ті сторінки історії, які нас об'єднують, а не роз'єднують. «Ми маємо зробити певні посили на всю Україну, якою би мала бути політика в цьому напрямку», – додав він.

До проекту будуть залучені молоді науковці, історики з усієї України, які через свої знання, свідчення очевидців різних історичних подій зможуть по-новому досліджувати невідомі сторінки історії 20-21 століття, в дещо іншому ракурсі подивитися на певні моменти нашого минулого. Особливо підтримуватимуться теми досліджень, які присвячені історичній антропології, історії повсякдення, мікроісторії тощо.

За умовами конкурсу, до 1 грудня цього року буде визначено 12 переможців, які отримають статус стипендіатів та по 5 000 грн для проведення досліджень. Ця робота триватиме до 1 вересня 2015 року, консультативну допомогу надаватимуть наукові керівники, затверджені конкурсною комісією.

Дослідження стипендіатів публікуватимуться на сайті «Історична правда» та будуть рекомендувати до фахових видань.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ