Львівщина прийматиме національні змагання з ралі та гірських автоперегонів

Львівщина прийматиме національні змагання з ралі та гірських автоперегонів

09.09.14 12:57 0 700
3-5 жовтня у Львівській області відбудеться IV етап чемпіонату України з ралі «XI Ралі Галіція» та VI етап чемпіонату України з гірських автоперегонів.

Змагання відбуватимуться за сприяння Львівської облдержадміністрації, Галицького автомобільного клубу під егідою Міністерства молоді та спорту України та Федерації автомобільного спорту України.

Головний суддя змагань, директор змагань – суддя національної категорії Сергій Єженков (м. Львів).

Львівщина має великий досвід проведення змагань з автомобільного спорту. Цього року на Львівщині вже відбулися два етапи чемпіонату України з гірських автоперегонів та один етап чемпіонату України з ралі. При цьому всі учасники, представники команд, технічний персонал та судді відзначили високий організаційний рівень ралі, проведеного на Львівщині.

У змаганнях планується участь близько 30 екіпажів, які представлятимуть команди автоспортсменів з Волинської, Дніпропетровської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Житомирської, Львівської, Київської, Полтавської та Одеської областей України.

Довідка:

Автомобільний спорт має давні та славні традиції на Львівщині. Знамениті автоперегони влаштовувалися у Львові ще на початку 20 століття.

Львівське ралі – одне з найстарших в історії автомобільного спорту у колишньому СРСР. Ралі «Карпати» входило у календар першої, на той момент усього лише триетапної, першості Радянського Союзу, що відбулася у 1958 році. У складі сучасної української ралійної першості автоперегони в Карпатах з'явилися у 1997 році.

Декілька років перегони відбувались трасами карпатських перевалів, однак у 2003 році спецділянки були вперше прокладені гравійними дорогами Миколаївського району Львівщини. Саме з цього часу розпочинає відлік історії цих перегонів нинішній організатор – Галицький Автомобільний Клуб.

Змагання з ралі на Львівщині не завжди мали найвищий ралійний статус. З 2005 до 2008 роки, а також у 2010 році ралі «Галіція» була етапом чемпіонату України; в інші роки гонка мала статус або національного, або кубкового змагання. В залежності від цього і змінювався кількісний склад учасників гонки, число яких коливалося від 10 (у 2004 році) і до 37 екіпажів (у 2008 році). Проте, беззаперечну складність карпатського ралі підкреслює не тільки нечисленна кількість екіпажів на старті, але й вузьке коло переможців. Ралі «Галіція» не знає випадкових імен – тут перемагали лише найкращі: Валерій Розумовський, Юрій Протасов, Володимир Петренко (двічі), Андрій Александров (двічі) та Олександр Салюк-молодший (тричі).

Саме у Львові розпочинався Леополіс Гран Прі – прототип «Формули-1», було засновано громадську організацію «Галицький Автомобільний Клуб».

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Леонід Бицюра: «Влада ...
Наступна новина: В Луцьку працівники ...

КОМЕНТАРІ