В Житомирській області синоптики прогнозують теплу погоду та помірні опади

В Житомирській області синоптики прогнозують теплу погоду та помірні опади

09.09.14 08:10 0 729
Тепла погода та подекуди короткочасні опади очікуються на території України протягом поточного тижня. Про це повідомив під час брифінгу директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда.

«Протягом 8-10 вересня невеликі та помірні дощі очікуються на Лівобережній Україні, а протягом 10-15 вересня – на заході. Температурний режим на всій території становитиме +22-28 °С, на півдні в окремі дні – до +30 °С», – розповів Микола Кульбіда.

Також директор Гідрометцентру наголосив, що на минулому тижні гідрометеорологічні умови не мали негативного впливу на функціонування галузей економіки та умови життєдіяльності населення нашої країни, і суттєвих змін погоди у найближчі дні не передбачається.

Проте через тривале утримання сухої погоди за умов високого температурного режиму створюються умови для зростання показника пожежної небезпеки в Україні. На він вже досяг найбільш небезпечного – 5 класу – в південних областях, а також на території Кіровоградської, Дніпропетровської, частково Харківської, Донецької та Луганської областей. 4 клас сформувався практично в усіх північних і більшості західних областей.

Тому директор Гідрометцентру наголосив, що громадяни, перебуваючи на природі, повинні розуміти рівень небезпеки виникнення пожеж і не допускати їх виникнення.

Відео для ЗМІ

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Екстра-ліга. Енергія ...
Наступна новина: Рівненська область: четверо ...

КОМЕНТАРІ