На Тернопіллі 14 вересня - відкриття нового пластового року

На Тернопіллі 14 вересня - відкриття нового пластового року

09.09.14 11:37 0 712
14 вересня 2014 року на Козацькому острові міста Тернопіль проходитиме святкування відкриття нового пластового року. Участь у заході візьмуть пластуни з Тернополя та області.

Розпочнеться захід Святою Літургією в Катедральному Соборі міста, яка розпочнеться о 10 год. Відтак пластуни вимаршем пройдуть по вулицях міста до Козацького острова, де відбуватиметься основна програма дня.

О 12:30 розпочнеться відкриття заходу, на якому окрім звичного церемоніалу, скаути роздадуть подяки та грамоти своїм партнерам та спонсорам.

Продовженням дня стане квест у стилі телепрограми “Шиканемо”. Учасникам потрібно буде виконувати різноманітні завдання залучаючи перехожих людей.

Також, на території козацького острова діятиме пластове містечко, яке включатиме в себе різноманітні ігри, такі як твістер або живі шахи, ярмарку, на якій продаватимуть пластову атрибутику та різні смаколики. В містечку також можна буде відвідати фотоательє, бодіарт, тир та багато іншого. Виручені кошти будуть спрямовані на допомогу пластунам військовикам, що зараз знаходяться в зоні АТО.

Закінчиться день традиційною святковою ватрою.

Довідково:

«Пласт» — скаутська організація України, мета якої сприяти всебічному патріотичному самовихованню української молоді на засадах християнської моралі, на свідомих, відповідальних та повноцінних громадян місцевої, національної та світової спільнот, і на провідників українського суспільства.

Дата заснування «Пласту» — осінь 1911 р. Перша пластова присяга відбулася 12 квітня 1912 р., попри те, що насправді пластові гуртки створено незалежно один від одного Іваном Чмолою, Олександром Тисовським та Петром Франком. Згодом оформився Організаційний пластовий комітет у 1913 р., який об'єднав розрізнені пластові гуртки в масштабну крайову організацію.

Пластуни відзначилися тим, що брали активну участь у розбудові та захисті своєї держави, були активними учасниками визвольного руху та війн за незалежність УНР та ЗУНР. Нині «Пласт» — найбільша та найстаріша українська скаутська організація, яка діє у багатьох країнах світу (Між ними Пласт у США, Пласт в Аргентині, Пласт у Канаді) та об'єднує пластунів України й української діаспори. В Україні кількість пластунів становить 6 000 осіб. Діє організація у 24 регіонах України.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Працівники ДАІ Волині ...
Наступна новина: На Хмельниччині вогнеборці ...

КОМЕНТАРІ