Леонід Бицюра: «Влада області готова до діалогу і співпраці з підприємцями»

Леонід Бицюра: «Влада області готова до діалогу і співпраці з підприємцями»

09.09.14 12:55 0 719
Негативні тенденції у розвитку економіки Тернопільщини можна подолати лише спільними зусиллями влади області та представників підприємницького середовища краю.

На цьому заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Леонід Бицюра наголосив під час засідання круглого столу «Влада і бізнес: партнерство в сучасних умовах», який 5 вересня відбувся в Тернопільській облдержадміністрації.

«В умовах неоголошеної війни, військових дій, які тривають у східних областях України, важко говорити про розвиток бізнесу, - констатував Леонід Олексійович. - Однак ці умови ще більше спонукають нас до налагодження ефективної взаємодії та діалогу між органами державної влади, контролюючих органів та підприємців».

Леонід Бицюра наголосив, що в області відсутня інфраструктура розвитку підприємництва. Для її відновлення потрібно залучати якомога більше авторитетних фахівців, бізнес-консультантів.

«На Тернопільщині потрібно створити сприятливе середовище для ведення бізнесу, - звернувся до присутніх Леонід Олексійович. – Про це йде мова вже майже десять років, однак пора перейти до конкретних дій. Ми готові створювати сприятливі умови для вас, адже навіть у цей нелегкий час ви створюєте нові робочі місця та наповнюєте бюджет. Ми готові робити реальні кроки щодо спрощення умов ведення бізнесу в області, сприяти вам у налагодженні відносин з контролюючими органами тощо».

Заступник голови ОДА закликав до діалогу і співпраці підприємців області.

«Наразі ми працюємо над відновленням діяльності Тернопільського обласного фонду підтримки підприємництва, триває відбір на заміщення вакантної посади керівника Фонду, - зазначив заступник. – Я пропоную кожному з вас не бути байдужими і вносити свої пропозиції щодо діяльності структури, висловлювати своє бачення його діяльності».

Леонід Олексійович вніс низку пропозицій щодо Резолюції круглого столу. Серед кроків, покликаних налагодити ефективну співпрацю між владою і бізнесом, - активізація роботи Координаційної ради з питань підприємництва, створення центрів підтримки галузі на місцях (так звані стартапи – центри, бізнес-інкубатори, консалтингові групи, бізнес-клуби), місцевих фінансово-кредитних установ, спільне формування інвестиційно привабливого іміджу області, залучення підприємців до Стратегії розвитку Тернопільської області до 2020 року, спільні заходи щодо боротьби з корупцією та детінізації економіки.

Особливу увагу Леонід Олексійович акцентував на необхідності створення інвестиційного паспорту області та кожного району зокрема. До цього процесу обов'язково повинні долучитися підприємці.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Львівщина прийматиме ...

КОМЕНТАРІ